Tredje vinner av Eureca-fondet er Eline Sofie Sunde!

Eline Sofie Sunde er 22 år, og har allerede skapt et stort navn for seg selv innen kokkekonkurranser. Hun begynte som lærling hos NB Sørensen Brasserie i Stavanger og hadde et travelt år der før hun fikk lov til å jobbe i fine dining restauranten Annen Etage. Der lærte hun hva det betyr å ha kjærlighet for faget, og hvor mye arbeid, tid og dedikasjon som ligger bak god mat.

«Etter læretiden gikk jeg 6 måneder uten jobb for å fokusere fullt på kokke-konkurranse. Spenningen, planleggingen og den evig voksende kunnskapen gjorde at jeg fikk sansen for denne type matlaging. Det å presse seg selv og sine smaksløker enda lenger synes jeg er utrolig givende,» sier Sunde.

Sunde har hatt 3 fine stagiére opphold i Stockholm. Et hos Adam & Albin og to hos Gastrologik. Begge restaurantene lager mat av ypperste kvalitet og smak.

Deretter gikk turen til Oslo hvor hun begynte så som Chef de Partie hos Hotel Bristol.

«Nylig har jeg fått meg to nye jobber. Den ene som lærer i kokkefaget for ufaglærte kokker som tar intensiv kurs i teori. Den andre som Pastry Chef for Restaurant Alchemist i København,» fortsetter Sunde. «Alchemist har 2 Michelin stjerner og er for tiden en veldig ettertraktet restaurant. Der blir jeg eneste nordmann på et kjøkken bestående av 30 kokker. Her er nivået ekstremt høyt og jeg gleder meg til å starte en ny reise innen kokkefaget.» 

I tillegg til arbeid, har Sunde siden 2015 deltatt i 15 kokke-konkurranser. Som koordinator, Commis, deltaker, smaksdommer og plassdommer - VM, NM, Årets Kokk, Årets Grønne Kokk og ASKO Servering Norgescup for å nevne noen.

«Jeg har en drøm om å vinne Bocuse d`Or. Veien dit er veldig lang, og det ligger utrolig MYE arbeid og erfaring bak. Men en plass må man jo begynne,» forteller Sunde. «Jeg har alltid satt ekstremt høye mål for meg selv, og jeg gir meg ikke lett. De siste årene har jeg begynt å samle gode erfaringer fra kokkekonkurranser og jeg har ingen plan om å gi meg før det store målet er nådd, Bocuse d`Or.»

Sunde skal bruke Eureca-fondet på å samle mer kunnskap. Når hun nå skal til København skal hun ta til seg så mye kunnskap hun kan, slik at hun vil briljere ved neste konkurransesammenheng.

«Eline er en kokk med supertak. Hun har et sterkt engasjement for både fag og rekrutering, og det viser hun gjennom matglede og iver. Vi synes det blir spennende å følge henne når hun nå vil få veldig god erfaring fra Restaurant Alchemist i København, og vi har virkelig tro på at hun kommer til å gjøre det stort,» sier Torkel Stensrud, daglig leder hos Eureca engros.