Gladbakst Frida Anker Kulmus er gründeren med alle hattene i smørbakst-konseptet Gladbakst. Etter å ha jobbet en årrekke i kafe´bransjen begynte hun å bake selv, og i 2019 startet Frida opp sin én-kvinnes-bedrift som nå leverer spenstige og utradisjonelle bakervarer til Oslos kuleste kafeer.
Oppdatere leveringsadresse Eureca har oppdatert sitt transport-system, og i den forbindelse kan noen kundeforhold mangle leveringstidspunkt. Hvis du mangler leveringstidspunkt vil det bli løst ved å oppdatere leveringsadresse. Les hvordan her
Den Sorte Havre På Tveter gård i gamle Østfold har man gjort suksess med å gå tilbake til å produsere norsk urkorn av høyeste og reneste kvalitet. Svarthavre stod i fare for å bli borte i den norske flora, men familien Anstensrud har nå kunnet gi dette urkornet en renessanse. Og det kan vi takke hesten for.
Fuglen Et kaffeeventyr på to kontinenter: Oppkjøpet av en kafe´ for den nette sum av én krone ble starten på et kaffe-eventyr som har gitt gjenklag på andre siden av kloden. Lettbrent kaffe av høyeste kvalitet, cocktails og nordisk vintage design er nå like etterspurt i Tokyo som i Oslo, og den emigrerte Fuglen har i tillegg fått japanerne hekta på vafler.
Askim Frukt- og Bærpresseri Askim Frukt- og Bærpresseri har blitt tuftet på bærekraft og dugnadsånd i over 85 år. Med nye smaker og konsepter er bedriften en fremoverlent pensjonist som fortsatt vekker stolthet i nærmiljøet. Utsalgsbutikken er en spennende destinasjon i seg selv, og anbefales av Tripadvisor.
Spice Rootz I et avsidesliggende lokale i Haslum utenfor Oslo har lokalbefolkningen blitt bortskjemt med en indisk restaurant med en kokk i verdensklasse. Det er nok ikke mange av gjestene som vet at Daljit Singh har en fartstid andre kokker bare kan drømmen om; han har vartet opp diverse ikoner innen film- og musikkindustrien, og i tillegg har han vært kjøkkensjef på 5-stjerners hoteller og restauranter på 3 kontinenter.
Ekebergparken Ekebergparken har gått fra å ha et relativt dårlig rykte til å bli en av Oslos store attraksjoner. Takket være Christian Ringnes & Co kan besøkende nyte en eklektisk kunstsamling i vakker natur akkompagnert av byens beste utsikt, helt gratis. Østkantens lunger er en kunstopplevelse i verdensklasse.
Jarritos Jarritos har lesket strupen til tørste mexicanere i over 70 år, og siden 2017 har brusen vært tilgjengelig på det norske markedet. Den fargerike nykommeren fra Nord-Amerika har blitt populær på rekordtid, ikke minst takket være blodfans i det norske rapp-miljøet
Vidsjå restaurant Ved skianlegget på Tryvann ligger restauranten Vidsjå. Med Oslos flotteste utsikt, nye konsepter og en spennende og variert meny kan restauranten bli hovedstadens nye ”go to” sted for alle som vil oppleve noe utenom det vanlige.
Banh Mi Mellom Folketeatret og Gunerius ligger en av Oslos små, smakfulle hemmeligheter. Take-away-restauranten bærer samme navn som signaturretten Banh Mi; en vietnamesisk baguette som er så god at konkurrentene har forsøkt å stjele oppskriften.
Stasjonskafeen I et gammelt stasjonsbygg fra 1881 på Kråkstad stasjon åpnet det i mars en sjarmerende nabolagskafe´ til stor glede for lokalbefolkningen.
GASTRONAUT Gastronaut har mer enn 40 års fartstid i Horeca-bransjen og sitter på eksklusive agenturer på produkter fra kontinentet. De er én av få i bransjen som kombinerer salg av spiselige produkter med hardware.
MISS GIN GARDEN Siden starten har formålet med bedriften vært klokkeklar: å spre gleden ved den vietnamesiske matkulten til det norske folk. Tydeligvis har nordmenn rettet smaksløkene mot Vietnam da omsetningen allerede har doblet seg siden oppstarten i fjor.
La Maison For alle som har savnet et skikkelig bra sted å spise på Ullern så har bønnene nå blitt hørt. I våres åpnet nemlig stjernekokk Gregory Paul, kjent blant annet som dommer i Masterchef, en kafe´/restaurant i menighetslokalene til Ullern kirke.
Finalist Årets Kokk 2021 Etter 6 måneders forberedelse har endelig Oslogutten Aleksander Løkkeberg Vartdal og teamet hans vært i ilden i Norges tøffeste kokke-konkurranse.
Kandidat til Årets Kokk 2021 Aleksander Løkkeberg Vartdal (26) fra Oslo har allerede en imponerende merittliste å vise til, med blant annet topp-plasseringer i kokkekonkurranser både i Norge og internasjonalt. 19. oktober går han for gull i Årets Kokk 2021 for å bli Norges representant i prestisjefylte Bocuse d´Or; gastromiens formel 1.
Eureca engros 4 år 10. oktober 2017 så Eureca engros dagens lys. Unnfangelsen skyltes at man lenge så et voksende behov og et potensielt marked for en mindre og raskere aktør i hovedstadsområdet. Bildet er fra åpningsdagen den 10.10 kl 10:00
IndiSpice Anmelder-yndling i take-away-format. I Lillestrøm ligger take-away-restauranten IndiSpice, som drives av Dolly Bal. Mat-tradisjonene fra Punjab-regionen i India har Dolly foredlet i Norge og det gjør at matkritikerne i Aftenposten og Romerikes blad varter opp med glitrende anmeldelser,
Hei Solvik På Malmøya, innerst i Oslos indrefilet, ligger en av hovedstadens flotteste strender. Folk fleste kjenner nok Solvik fra Nrk´s ”campingliv” med Robert Stoltenberg og Herman Flesvik, men takket være en gjeng ildsjeler og en dreven kokk med en knallsterk CV i baklomma, så er det ikke lenge før Hei Solvik er den største attraksjonen på øya.
Sjø og Ski I Solvik Marina ligger Sjø og Ski som driver en flytende bensinstasjon i Marinaen om sommeren og et ski-verksted om vinteren
Café Sjarm Cafe´ Sjarm ligger i Ski sentrum og drives av søstrene Ingunn Ellingsrud og Unni Merete Kongsten. Etter 5 år har den sjarmerende kafeén fått to søsterlokasjoner og gjort Inngunn og Unni Merete til en av de store serveringsaktørene i Ski.
Kulinaris Se vårt utvalg av Kulinaris, og les om kompisene fra Kolbotn som startet sin egen iskremfabrikk
Ekeberg kafe´og delikatesse Nabolagskafe´ med støtte fra nærmiljøet. Alt tilsier at Ekeberg kafe´ og delikatesse vil bli et kjærkommet og etterlengtet stamsted for innbyggerne på Ekebergåsen
Vinnere av Eureca-fondet 2021 «Vi er veldig stolte av å presentere disse vinnerne som vi forventer å høre mye fra i årene som kommer,» sier Jens-Petter Seljebu, markeds- og logistikksjef hos Eureca engros. Juryen har blitt enige om å gi støtte til Toum S.D Ulseth, Viviane Felix Silva, Nils Flatmark og Malene Rogdaberg Trå.
Krem kafé og konditori Les om Kultur-kaféen med hjerte for Holmlia som er Norges første halal-sertifiserte konditori
Far og Sønn ”Kantinemat 2.0”: Nytt konsept som utfordrer de tradisjonelle kantiner med vending-løsningen Frigg Kantine, som serverer dagsfersk kvalitetsmat 24 timer i døgnet.
Livly Livly er noe så sjeldent som et restaurantkonsept i vekst i disse coronatider, med en eksplosiv etterspørsel i oppstartsåret 2020
Lokale Godbiter Gjennom året kommer det her historier om våre fantastiske leverandører slik at de får den oppmerksomheten de fortjener.