Andre vinner av Eureca-fondet er Celine E Ekholt!

Celine E Ekholt er 21 år og utdannet kokk. Hun gikk i lære under Kjartan Skjelde ved tango bar og kjøkken. Videre gikk turen til Kontrast i Oslo under Mikael Svennson. Her var det rett inn som Chef de Partie for koldstasjon. Hun beskriver jobben som tøff, men ufattelig lærerik.

«Jeg har vært utrolig heldig som fikk bli en del av teamet der, og som fikk Mikael som en mentor,» Sier Ekholt. «Han pushet meg inn i en konkurranse som jeg aldri hadde turt og meldt meg på; Årets unge kokk. Dette ble en helt ny hverdag for meg, og en reise jeg aldri ville vært foruten»

Etter hennes tid på kontrast har Ekholt lært at det man vil i livet- det må man ta sjansen på. Nettopp derfor er hun utrolig stolt av å kunne kalle seg selv for kokk. Hun har stor interesse i å jobbe med norske grønnsaker og fronte de fantastiske norske produsentene vi har. Dette var en gnist som virkelig ble satt i gang da hun begynte å jobbe med teamet på Kontrast, der de bare kjørte norsk, økologisk matlaging.

«Vi i restaurantbransjen er frontfigurer som kan gjøre en stor forskjell med valgene vi tar i hverdagen. Vi har et stort ansvar og en mulighet til å bygge opp og fortelle historiene til bønder som driver lokalt, bærekraftig og kortreist mat. Derfor er det viktig at vi tar felles tak for å løfte det vi kan for å gjøre en forskjell. God gammeldags bondevett på sitt beste,» fortsetter Ekholt.

Av den grunn har Ekholt tatt valget om å åpne eget kurs- og catering firma. Her jobbes det hardt med konseptet «Zero Waste» som vil bli brukt for å spre kunnskap om mat og råvarer. Ekholt vil bruke den støtten hun får gjennom Eureca-fondet på å videre bygge opp sitt eget firma, og spre budskapet og lære vekk hvordan man kan utnytte det man har tilgjengelig, best mulig, for å minske matsvinn.

«Celine er ambisiøs og innovativ, og satser bærekraftig og fremtidsrettet. Hun kan være med på å inspirere generasjonene som kommer etter henne, og vi tror hun selv kommer til å nå langt. Konseptet hun jobber med nå er spennende og viktig, og hun viser et sterkt engasjement for faget. Vi gleder oss til å følge henne fremover,» sier Torkel Stensrud, daglig leder i Eureca engros.