Første vinnerkandidat ut er Tony Allene!

Tony Allene er 22 år gammel, og kommer fra Arendal, og matlaging har alltid vært en lidenskap for han. Han startet læretiden sin da han flyttet fra Arendal til Stavanger for å være lærling hos Kjartan Skjelde på Fish & Cow og Tango restaurant. Han hadde allerede som elev høye ambisjoner om hva han ville oppnå i sin karriere.

«I løpet av læretiden fikk jeg også konkurrere i Norgescup for lærlinger, og like etter læretiden var jeg commis for Rasmus Skoglund i Årets kokk, der vi stakk av med en tredje plass. Det ga mye motivasjon,» forteller Allene.

Etter tiden som lærling har Allene vært kokk på Tango og vært med på åpning av speilsalen på Brittania hotell i Trondheim. Nå befinner han seg i Stockholm der han har vært kokk og stagiére i 2 år hos 3-stjerners Restaurant Frantzén.

«Restaurant Frantzén var en av restaurantene jeg hadde drømt å jobbe for siden jeg var lærling. I løpet av tiden min her på Frantzén føler jeg at kunnskapen og erfaringen min har vokst enormt,» sier Allene. «Jeg ønsker å fortsette å vokse og lære, og høste av erfaringene til dyktige kokker i de beste kjøkkenene.»

Allene ønsker å bruke støtten han får fra Eureca-fondet på å innehente mer kunnskap. I juni 2021 skal han reise til Japan, og restauranten INUA for å lære fra andre typer kjøkken.

«Jeg vil skape en scene for denne delen av bransjen, slik at flere unge også ser at dette kan være kult og lærerikt - At man kan gjøre som meg å dra ut i verden, hente ny inspirasjon og jobbe for de flinkeste, for så å ta disse erfaringene med seg hjem og bidra til å utvikle mat og restauranter her hjemme i Norge,» sier Allene.

«Tony er en vi kommer til å se mye av i årene fremover, og vi synes det er spennende at han- velger å få impulser fra andre deler av verdenen enn de tradisjonelle. Han ønsker å være til inspirasjon for andre, og det liker vi. Vi gleder oss til å høre om alt han lærer fra utenlandske kjøkken,» forteller Torkel Stensrud, daglig leder hos Eureca engros.