Vi er beæret over at så mange flinke kokker har søkt om støtte fra Eureca-fondet, og nå kan vi endelig presentere vinnerne. Fra øverst til høyre, Henrik Falkensten, Aron Espeland, Aleksander L. Vartdal og Kenneth Pettersen

Vinnerne av Eureca-fondet 2019

«For å sørge for fremtidig kvalitet i kokkefaget»

Med et ønske om å øke rekrutteringen og interessen rundt kokkeyrket, og sikre fremtidig kvalitet i kokkefaget, opprettet Eureca engros Eureca-fondet. Etter å ha lest gjennom alle søknader har juryen kommet frem til fire vinnere som skal få en del av fondet.

«Vi er beæret over at så mange flinke kokker har søkt om støtte fra Eureca-fondet. Vi gleder oss til å følge med videre på de som vi har valgt ut for denne gang,» sier Jens Petter Seljebu, markedssjef i Eureca engros.

Deler ut tilsammen 100.000 NOK

Med Eureca-fondet ønsker Eureca engros å bidra til at kokkefaget fremover skal være en interessant bransje i Norge. Juryen har sammen valgt ut fire kandidater som fortsatt er i startsfasen av sin karriere. Å hjelpe dem på sin reise mot å nå sine mål håper Eureca engros at vil være med på å skape en positivitet rundt kokkefaget, og vise at det er mange fantastiske muligheter innen yrket og horecamarkedet.

«Å velge ut fire kandidater blant alle søknadene krevde litt diskusjon. Det er mange som hadde gode visjoner og ideer for hvordan de best ville bruke pengene. Dette synes vi var veldig spennende, og ikke minst er det flott å kunne bidra til at de utvalgte skal kunne få oppfylt sine drømmer,» forteller Seljebu.

Lidenskap for matlaging skilte dem fra resten

Juryen har blitt enige om å gi støtte til Henrik Falkensten, Aron Espeland, Aleksander L. Vartdal og Kenneth Pettersen.

«Vi mener at Henrik er en het kandidat innen konditorstjerner i Norge. Han kan være med på å inspirere nye unge til å bli konditorer og kan selv nå langt. Aron har også ett brennende engasjement for å lykkes som kokk. Han satser og ønsker å komme videre. Dette ønsker vi i Eureca å hjelpe begge med,» sier Seljebu. «Aleksander og Kenneth har begge et hjerte for faget og satser høyt, og det å være med på å hjelpe dem begge på veien mot toppen synes vi er gøy.»

Eureca engros vil følge de utvalgte gjennom sine sosiale kanaler. Gå inn og Eureca engros facebook-side for å se hvordan kokketalentenes vei mot sine mål utformer seg.

Dette er vinnerne av fondet

Henrik Falkensten (24) er dessertkokk på Det Norske Kokkelandslaget. Med støtte fra Eureca engros vil han delta på kokkekurs i USA for å bli enda bedre i sitt fag.

Aron Espeland (23) har konkurrert med Det Norske Kokkelandslaget i flere år, og vil bruke støtten fra Eureca engros mot sine forberedelser til individuelle kokkekonkurranser.

Aleksander L. Vartdal (24) har konkurrert i OL og VM med Det Norske Kokkelandslaget. Støtten han får gjennom Eureca-fondet skal gå til forberedelser mot Årets Unge Kokk 2019.

Kenneth Pettersen (24) er en del av det Norske Kokkelandslaget, og jobber på Kulinarisk Akademi. Han vil også bruke støtten fra Eureca-fondet på å gjøre det bedre i konkurranser.