Dette er vinnerne av Eureca-fondet 2022

Aldri før har det vært viktigere å styrke kokkefaget i Norge, spesielt etter vakuumet pandemien etterlot seg i bransjen. Eureca ønsker å bidra med og øke rekrutteringen og interessen rundt kokkeyrket, og sikre fremtidig kvalitet i faget. Nå har juryen kåret årets vinnere som får støtte fra Eureca-fondet.

«Vi er veldig stolte av å presentere disse vinnerne som vi forventer å høre mye fra i årene som kommer,» sier Jens-Petter Seljebu, markeds- og logistikksjef hos Eureca engros.

Får hver sin del av fondet på 100.000,-

Eureca-fondet ble etablert med et ønske om å bidra til at kokkefaget fremover skal være interessant i Norge.  Etter tre år med mange fine søknader velger Eureca å videreføre konseptet også i 2022. Nå har årets jury sammen valgt ut tre verdige og lovende kandidater. Eureca ønsker at deres bidrag til bransjen vil skape en positivitet og inspirere andre lovende kokketalenter der ute. Samtidig håper Eureca at fondet vil hjelpe vinnerne noen steg nærmere sine drømmer.

«Det gir meg virkelig troen på fremtiden for kokkefaget etter å ha vurdert alle de flotte søknadene vi fikk i år.» forteller Jens-Petter. «Vi mener vi har valgt ut tre verdige vinnere, og vi gleder oss til å følge med på hva de oppnår med den støtten vi gir dem.»

Tydelige mål seiret

Juryen har blitt enige om å gi støtte til Tonje Svee, Ola Kinserdal og Simen Johansen.

Tonje Svee (21) fra Trondheim har deltatt i mange kokkekonkurranser og tok gull i Nordic Green Chef sammen med Nils Flatmark. Tidligere i år vant hun også Jeunes Chef Rôtisseurs Competition hvor hun ble plukket ut til å representere Norge i det internasjonale mesterskapet i Mexico. Støtten fra Eureca-fondet vil hun investere i kompetanseheving og utstyr til den store konkurransen i oktober.

Ola Kinserdal (25) fra Sogndal har tidligere jobbet ved Bølgen og Moi på Tjuvholmen i tillegg til og vært med å åpne restaurantene Ola K og Nemesis. For tiden jobber han som kjøkkensjef på Generasjonsbaren i Oslo. Pengene fra Eureca-fondet vil han investere i sitt fine dining-pop up-prosjekt Attraa; en bærekraftig restaurant for naturen og kokkeyrket.

Simen Johansen (22) kommer fra Nes på Hedmarken og er kokk ved Vaaghals i Oslo. Han kan tidligere skilte med sølv fra Norgescupen, og i høst deltar han i NM i kokkekunst. Støtten fra Eureca-fondet skal gå til nødvendig utstyr som vil hjelpe Simen å nå helt til topps i konkurransen som går av stabelen i Trondheim i september.   

Juryen

  • Christer Rødseth, Kjøkkensjef på Vaaghals og Code Restaurant
  • Katarina Thylin , Direktør Analyse og Prosjekt hos ASKO  Norge
  • Jonas Werner Andersen, Kategorisjef hos NorgesGruppen
  • Thomas Ekenes-Fosback, Business Manager hos Orkla Confectionery & Snack
  • Jens-Petter Seljebu, Markeds-og logistikksjef hos Eureca engros AS
  • Ida Juliane Havnås, Styreleder hos Eureca engros AS
  • Celine E. Ekholt, Produkt og konseptutvikler for Oslofjord Conference Centerog tidligere vinner av fondet

Eureca engros tilbyr smarte løsninger til restaurant- og cateringkunder med hektiske hverdager og behov for stor fleksibilitet i sine leveranser. Eureca engros er et selvstendig datterselskap av ASKO.