Med Eureca-fondet ønsker Eureca engros-teamet å forbedre rekrutteringen av dyktige kokker til kokkeyrket.

Eureca engros oppretter Eureca-fondet

«For å sørge for fremtidig kvalitet i kokkefaget»

De siste årene har det vært utfordrende å rekruttere tilstrekkelig med dyktige mennesker til kokkeyrket. Bransjen som jobber med å sikre oss gode restaurantopplevelser sliter med å skaffe seg nok kvalifiserte kokker. Samtidig ser man at antall søknader til VG1 restaurant- og matfag har sunket jevnt og trutt.

For å øke rekrutteringen og interessen rundt yrket, og sikre fremtidig kvalitet i kokkefaget oppretter Eureca engros derfor Eureca-fondet.

Deler ut 100.000 NOK i året

Med Eureca-fondet ønsker Eureca engros å bidra til at kokkefaget fremover skal være en interessant bransje i Norge.

«Skandinavia har utmerket seg de siste årene på store mesterskap, men det er fortsatt vanskelig å rekruttere unge nye kokker til yrket! Kanskje kan vi med Eureca-fondet bidra til at noen får sin drøm oppfylt, eller være til inspirasjon for noen som ønsker å teste seg i faget,» forteller Jens Petter Seljebu, markedssjef i Eureca engros. «Eureca ønsker å skape en positiv vibe rundt kokkeyrket, og vise at det er mange fantastiske muligheter innen yrket og horecamarkedet.»

Eureca engros skal årlig dele ut 100.000 NOK. Fondet skal støtte nye talenter med lidenskap for matlaging.

Juryen som skal ta en endelig avgjørelse på hvem som får en del av fondet er sammensatt av seks fjes fra bransjen. Christer Rødseth og Thomas Ekenes-Fosback er begge kapteiner på hvert sitt kokkelandslag. Stig Werner Jørgensen er markedsdirektør i ASKO Servering, og redaktør
i SMAK magasinet. Jonas Werner Andersen
har massiv erfaring innenfor Horeca, og er lidenskapelig opptatt av trender og nyskapning. Ida Juliane Havnås og Seljebu fra Eureca engros sitter også i juryen.

Søknadsfristen er passert - Utdeling av fondet for 2019 er 1. september.

Dersom du er en av de heldige utvalgte vil vi i Eureca følge deg på våre sosiale kanaler. Bilder og/eller film må sendes inn i etterkant som igjen publiseres av Eureca for å vise at fondet har gått til gode formål. Dette igjen for å fremme faget.

Juryen

Dette er juryen som skal avgjøre hvem som skal få en del av Eureca-fondet.

  • Christer Rødseth, Kjøkkensjef på Vaaghals
  • Stig Werner Jørgensen, Markedsdirektør i ASKO Servering
  • Jonas Werner Andersen, Kategorisjef hos ASKO Servering
  • Thomas Ekenes-Fosback, KAM hos Unilever
  • Jens Petter Seljebu, Markedssjef hos Eureca engros AS
  • Ida Juliane Havnås, Daglig leder hos Eureca engros AS