Mere Mat

Fremtidens ferdigmat; sunn, ekte og ærlig

I 2010 etablerte søstrene Elisabeth og Jannike Isachsen Mere Mat; et bærekraftig ferdigmat-konsept med fokus på sunne og gode supper med bare bra innhold. Det skulle vise seg å være en god ide´, for deres smakfulle oppkok uten tilsetningsstoffer ble en «instant hit» i butikkhyllene.

Fra London til Økern

Elisabeth er utdannet kokk og jobbet en periode for Gordon Ramsay ved én av hans restauranter i London. Under Englands-oppholdet ble hun overrasket over det store utvalget av sunne og gode ferdigretter i dagligvarebutikkene, noe som ikke var like imponerende hjemme i Norge på starten av 2000-tallet. Hun så et klart hull i markedet her til lands, og sammen med søsteren Jannike startet hun opp gründervirksomheten Mere Mat i 2010.   

-I oppstarten leide søstrene Isachsen et kjøkken på Økern i Oslo. Der sto de på kveldstid og produserte suppene for hånd ved hjelp av en 80-kilos gryte og en enorm stavmikser. Deretter tappet de suppene selv og kjørte rundt til utvalgte Meny-butikker som hadde troen på konseptet deres, forteller daglig leder Ellen Molstad Dale.

Gründer-søstre; Elisabeth Isachsen Rye-Florentz og Jannike Isachsen.

I dag blir suppene skånsomt tilberedt hos familiebedriften Matprodusenten i Stokke på vegne av Mere Mat, og alle oppskriftene er utviklet av gründer og kokk Elisabeth Isachsen Rye-Florentz. 

Ekte vare med bare bra innhold

Mere Mat har helt fra oppstarten vært opptatt av at folk skal kunne spise bra og sunt, selv om man har dårlig tid eller ikke orker å lage mat selv. Ferdigmat må ikke være ultra-prosessert, og man skal kunne stole på at maten man spiser er bra for kroppen, uten at det er tilsatt masse tilsetningsstoffer.

– Som matprodusent, med en visjon om å bedre folkehelsen, er vi svært opptatt av at mat skal ha et bra innhold. Ideen bak produktene våre er å kunne tilby nettopp «ekte vare» som er råvarebasert, slik at det finnes et bra alternativ også når tiden eller ønsket om å lage maten selv ikke er til stede, sier Dale.

«Hjemmelagde» supper

Suppene til Mere Mat smaker som hjemmelaget, og det er fordi de kun inneholder sunne og friske ingredienser man bruker når man lager suppe fra bunnen av. Tilsetningsstoffer som farge, smaksforsterkere og konsistensmidler brukes heller ikke, noe de fleste av konkurrentene sverger til. Dette er ikke klassiske, «tynne» supper, men grunnet det gode innholdet er suppene tykkere, med biter. Dette gjør produktene fra gründer-søstrene til gode og mettende måltider.

-Det blandes ikke inn fyllstoffer, som forskjellige typer stivelse, for å tykne maten. I stedet tilsetter vi ekstra grønnsaker. Alle suppene er også glutenfrie, noen er veganske og noen er melkefrie, så dette er mat som passer for de fleste. Det er ingen hemmeligheter hos oss, sier Ellen.

Produktene fra Mere Mat har også et lavt innhold av salt og er ikke tilsatt sukker. Flere av suppene bærer i tillegg nøkkelhullmerket.

Flerbruksmat

Mere Mat-produktene er populære å innta «as is», men de kan også benyttes som «baser» til andre retter.

-Suppene våre er perfekte som sunne baser, for eksempel kan du trekke hvit fisk i tomatsuppen og dermed få en nydelig torskegryte. Kyllingsuppen vår kan du tilsette ris eller kikerter, så får du en enda fyldigere gryte som kan serveres til flere. Vi har også en gulrotsuppe man kan benytte som base til en asiatisk gryte, da den har et sterkt innslag av ingefær og chili. Slik kan altså de fleste av suppene våre fungere som baser i et større måltid, forteller Ellen.

Gulrotsuppe med ingefær og chili; perfekt som base til asiatisk gryte.  

Prisbelønnet samfunnsansvar

Den kompromissløse måten gründerbedriften driver virksomheten på har belønnet dem med Bærekraftprisen i 2021, som deles ut av Dagligvareleverandørenes Forening. Dette er en gjev pris som gir Mere Mat annerkjennelse for jobben de gjør på veien mot et sunnere, mer miljøvennlig og bærekraftig samfunn.   

-Det var jo veldig hyggelig å motta denne prisen for jobben vi gjør, spesielt for en liten aktør som oss. Vi ønsker å være miljø- og samfunnsbevisste i alt vi gjør, både med tanke på innholdet i maten og i selve produksjonen. Vi har et mål om å være klima-nøytrale, ikke minst med vår 100% resirkulerbare emballasje. Alle suppeboksene er også designet for å være «matredderbokser»; tette begre med lokk for oppbevaring av rester i kjøleskapet eller fryseren, samt til oppvarming av mat i mikroen. Kun fantasien setter grenser for hva suppebegrene kan gjenbrukes til, sier Ellen engasjert.

-I tillegg kompenserer vi for alle klimautslipp per solgte suppe ved å kjøpe Co2-kvoter, hvor pengene går til å investere i bærekraftige prosjekter i u-land. Vi benytter oss også av norske råvarer, så langt det lar seg gjøre, i tillegg til grønnsaker som ellers ikke går gjennom EU-standarden med tanke på utseendet. Gode smaker avhenger ikke av om produktet har en for stor bøy eller ikke, noe som bidrar til å redusere matsvinnet.

Nyheter og fremtidsplaner

Det mangler ikke på fremtidsvyer hos den samfunnsbevisste suppeprodusenten. I første omgang gjør de nå sitt inntog i storhusholdnings-markedet.  

-Nå har vi lansert suppene våre i 2 kg poser, som er fryst, spesielt med tanke på Horeka-markedet. Det har vært stor etterspørsel etter større forpakninger, da våre produkter også er populære innen storhusholdninger. Større poser vil gjøre det mer praktisk for disse gruppene, sier Ellen.

-Vi har også jobbet frem noen nye produkter som er spesielt godt egnet til barnehager og omsorgsboliger, legger hun til.

Ellers har den lille matprodusenten utarbeidet andre produkter, i tillegg til supper, i middagssegmentet. Disse håper de å få ut når tiden er moden, så det mangler ikke på ideer og smaks-opplevelser fra søstrene Isachsen & Co. Uansett hva som kommer ut av Mere Mat-katalogen nå og i fremtiden, så vil produktene alltid være tuftet på de samme kriteriene; sunt, ekte og ærlig, med bare bra innhold!   

Kan leveres fra 13. mai

Kyllingsuppe

500g Mere Mat

Kyllingsuppe 500g Mere Mat

kr 138,48 pr. kilo

kr 69,24 pr. f-pak

kr 207,72 3pk
Kan leveres fra 13. mai

Linsesuppe

500g Mere Mat

Linsesuppe 500g Mere Mat

kr 119,42 pr. kilo

kr 59,71 pr. f-pak

kr 179,13 3pk
Kan leveres fra 13. mai

Tomatsuppe

530g Mere Mat

Tomatsuppe 530g Mere Mat

kr 108,53 pr. kilo

kr 57,52 pr. f-pak

kr 172,56 3pk
Kan leveres fra 13. mai

Gulrotsuppe

530g Mere Mat

Gulrotsuppe 530g Mere Mat

kr 109,51 pr. kilo

kr 58,04 pr. f-pak

kr 174,12 3pk