Hedone

En smaksbombe med flying start

Mads Revheim-Skjolden og James Maxwell-Stewart hadde lekt med tanken på å åpne restaurant sammen i Oslo, og i mai 2022 ble det perfekte lokalet ledig. I september 2022 åpnet de Hedone; en kritiker-bejublet omakase-restaurant inspirert av de beste smakene fra Asia.Mads Revheim-Skjolden plater små smaksskjeer av Hedones hval-rett under åpningsfesten i september 2022.

Inspirert av smaker

De to vennene har reist mye i Asia og besøkt flere steder de siste årene. På reisene sine har de blitt glade i alle smakene de har fått servert og ønsket å ta med dette inn i Hedone-konseptet.

  - Vi hadde pratet om å åpne noe sammen en stund, og Max hadde en plan om å åpne pizzarestaurant, men da han så disse lokalene så skjønte han at vi måtte gå for noe helt annet. Valget falt da på asiatisk, sier Mads Revheim-Skjolden.

Maxwell-Stewart drifter allerede Cru, Brasserie CouCou og Ludo, og Revheim-Skjolden har på sin side blant annet vært innom restaurant Rest, så begge har solid erfaring fra restaurantbransjen. Selv om tiden har  vært knapp overtagelse til åpning, tok det lang tid å finne de riktige smakene som skulle  pryde Hedones meny.

  - Vi jobber utrettelig for at smakene vi serverer skal være så autentiske som mulig, derfor tok vi inn vareprøver på alt fra spesielle soya-sauser til fisk og skalldyr. Etter en nøye utvelgelsesprosedyre av råvarer bygger vi sakte og sikkert opp retter til menyen med ekte og gode smaker, forteller Revheim-Skjolden.

imagefhxec.png

Thai-inspirert rett bestående av soft Shell crab, thaibasilikum og kokossau.


Perfekt timing for julebordsesong
Å åpne restaurant er alltid en krevende prosess, selv om eierne har startet opp flere bedrifter tidligere. Alt handler om å spisse konseptet så hver minste detalj blir perfekt, alt fra ansatte og service til hovedrollen; maten.

-Etter åpningen i september 2022 var det viktigste for oss å ikke gå for hardt ut, så vi fikk tid til å kjøre inn ordentlige og vanntette rutiner. Men mot slutten av oktober kom derimot Aftenposten ut med en glødende anmeldelse og bordreservasjonene tredoblet seg nesten over natten. Det var jo perfekt timing for julebord-sesongen med 2 stappfulle måneder, selv om ikke alt gikk nøyaktig slik vi hadde tenkt, så kunne vi ikke bedt om en bedre start på Hedone, forteller Revheim-Skjolden.

Siden julen har kundestrømmen fortsatt å vokse og restauranten har allerede fått flere stamgjester som kommer på besøk 2-3 ganger i måneden.

- Fordelen hos oss er at vi har en full meny man kan bestille, men man kan også korte den ned om ønskelig. Vårt mål er at Hedone skal være et sted naboene skal kunne stikke innom på en tirsdag og kose seg uten at det nødvendigvis skal være en stor begivenhet i hverdagen, sier Revheim-Skjolden

Hos Hedone kan du velge mellom en omakase meny; en meny med retter valgt av kokken. Men, du kan også velge en liten à la carte-meny.  Til nå har arbeidet vært tidkrevende med å utarbeide gode retter, bestående av rike smaker, men likevel legger ikke Revheim-Skjolden skjul på at noen kan byttes ut i fremtiden.

 - Vi har lyst til å være lekne med den fulle menyen. Etter vi åpnet i september har det vært mer eller mindre samme meny, med noen justeringer frem til nyåret. Men i starten av januar byttet vi halve menyen, for vi ønsker å lage flere retter basert på sesongbaserte råvarer fremover.

image2o962b.png
Grillet sjøkreps; en del av omakase-menyen.

Råvarer du ikke finner alle andre steder
På menyen finner man råvarer og retter man ikke får oppleve på de fleste av Oslos restauranter. Unike retter, som er lekkert dandert, blir servert gjestene. En av spesialitetene er signaturretten vågehval tataki; stykker av hval som grilles kun noen sekunder på hver side, for å få bruning og gi retten et hint av røkt aroma. Delikatessen blir akkompagnert av hvitløkssmør, rød karri, vårløk og koriander.

 - Vi bruker mange unike råvarer, og da er det også viktig for oss at vi tenker på dyrene vi foredler; at de har blitt behandlet på en god og human måte. Vi prøver også å tenke kortreist, så langt det lar seg gjøre, forteller Revheim-Skjolden.

Revheim-Skjolden har som nevnt jobbet for restaurant Rest, og påpeker at han lærte mye fra sin tid der.

- Det er viktig for oss å bruke jobbe mot null svinn. Vi bruker alltid sunn fornuft med tanke på maten vi lager og råvarene vi bruker.

En helhetlig restaurantopplevelse

Hos Hedone skal du få en full restaurant-opplevelse, fra mat og drikke til service.

- det er kombinasjonen av energien til de av oss som jobber her og måten vi håndterer gjestene våre på, i tillegg til bevissthet rundt råvarene vi bruker, som gjør at vi skiller oss ut, sier Revheim-Skjolden.

For selv om Hedone fokuserer på gode råvarer og unike smaker, så er det vel så viktig for eierne at deres ansatte har det bra på arbeidsplassen.

- Vi er fortsatt i en oppstartfase og da er det viktig for oss å legge ned gode rutiner. De som jobber her skal ha det bra på jobb og ha fornuftige arbeidstider. Hedone skal være en bærekraftig restaurant på alle mulige måter, forteller Revheim-Skjolden.

- Restaurantbesøket skal være en totalopplevelse av ypperste kvalitet. Dette skal, som nevnt, også gjelde de ansatte som må føle seg ivaretatt og trives på arbeidsplassen. Uten dyktige og fornøyde ansatte hadde vi vært i en uheldig situasjon. Her tilbringer vi mye tid på jobb, og da er det livsviktig for Hedone at alle føler seg inkludert og ivaretatt. Har de ansatte det bra, så har gjestene det bra. Hos oss tenker vi på helheten, for alle, sier Revheim-Skjolden.