Ekeberg kafe´og delikatesse

Alt tilsier at Ekeberg kafe´ og delikatesse vil bli et kjærkommet og etterlengtet stamsted for innbyggerne på Ekebergåsen. Med fokus på kvalitetsvarer og planer om variasjon i driften, så går det nyåpnede serveringsstedet en spennende tid i møte. Ikke minst med hjelp fra nærmiljøet.

 Kafe´ for alle

”Vi ønsker å være en kafe ´for alle på Ekeberg og Norstrand, både som en eksklusiv delikatesse-forretning og et hyggelig samlingspunkt i nærmiljøet,” sier daglig leder Maren Borander.

”I kafeen servere vi konditorvarer som hvetebaks og kaker, men også lunsjretter i form av sandwicher og diverse wraps. Men vi tilbyr også produkter for gjester som foretrekker veganske-, vegetariske- og glutenfrie-alternativer, så her er det noe for en hver smak.”

Daglig leder Maren Borander satser på nærmiljøet

Støtte fra nærmiljøet

Ideen til kafe´-virksomheten hadde Marens bror og hans kone. De er bosatt på Ekeberg og savnet en lokal kafe´ i nærmiljøet, så de fikk med seg Maren på laget og begynte planleggingen sommeren i 2020. For at kafeen skulle slå rot i nabolaget, fikk de tre ferske kafé-eierne med seg circa 20 medeiere fra Ekeberg-området før bedriften åpnet dørene i september i fjor.

”Vi satser jo lokalt på området her oppe på Ekeberg, så da er det jo flott at kafeen faktisk eies av naboene. Sånn sett vil jo de være gode ambassadører for oss, og gjør også at kafeen får en sterk tilknytning til stedet og er et tilbud menneskene som bor her faktisk vil ha.”

”Vi prøver også å stiller opp for nærmiljøet når det trengs. Nå i Corona-tiden er det mange som ikke har vært så glade i å gå unødig på butikken, spesielt når det er mye mennesker der. Så da har vi tatt inn litt basisvarer som folk får handle hos oss, for å gjøre hverdagen litt enklere for naboene våre.”

Delikatesse-avdelingen med eksklusive produkter i hyllene

Spennende delikatesse-produkter

”Vi har en del produkter som ikke finnes på markedet fra før, fra forskjellige importører. Mye franske og italienske delikatesse-varer,” sier Maren.  ”Vi tilbyr blant annet franske limonader i mange spennende smaker. I tillegg har vi smakfulle pølser, oster og en del trøffel-produkter, for eksempel trøffel-pasta er en perfekt middag man kan lage hjemme.”

”Vi har også noen superbra, økologiske produkter fra Norge; blant annet Bybi, lokal-produsert honning fra Oslo,  og eksklusive småsjokolader fra Vigdis Rosenkilde. Det er jo på dette nivået vi ønsker å ligge, vi vil tilby produkter som er spesielle og eksklusive. Men i tillegg til delikatesseproduktene tilbyr vi også kafe´- og lunsjretter som alle har råd til, så her skal det være noe for alle.”

Inspirerer til leselyst

I Kafeen er de også i gang med å lage et minibibliotek. Dette håper de vil bli et populært sted å tilbringe litt tid i en ellers stressende hverdag, ikke minst for Ekebergs minste innbyggere.

”Vi kaller det et lavbudsjett spleisebibliotek,” ler Maren. ”Snille folk fra nabolaget har donert bøker og vi har gjort det veldig koselig der inne, så vi tror og håper det er et sted spesielt barn vil sette pris på. Vi ønsker å inspirere til litt leselyst.”

Snart klart for middagsservering i hyggelige omgivelser

Varierte tilbud til nærmiljøet

Maren Borander og co har også planene klare for et variert og utvidet utelivstilbud til nærmiljøet så snart Oslo åpner opp igjen.

” I tillegg til kafe´-driften har vi planene klare for middagsservering. Vi har fått skjenkebevilling, så fra torsdag til lørdag vil det bli utvidede åpningstider med god mat og drikke på menyen. Det gleder vi oss veldig til, ”forteller hun entusiastisk. ”Vi har ønske om variasjon og kvalitet i mattilbudet, og har prøvd ut litt retter under nedstengingen som for eksempel mini-tacos. Dette vil være retter som varieres fra uke til uke, men vi vil også tilby faste småretter som ost- og speketallerken og hummus og oliven.”

I tillegg har de bygget ut eget område til uteservering, så i år kan forhåpentligvis Ekebergingene se frem til god mat og godt drikke med solskinn i ansiktet.