Arena Catering

Arena Catering består av tospannet Henrik Flesche og Thomas Bergseng. Med nesten 20 års erfaring i bransjen, fra blant annet De fem stuer og Statholdergaarden , kan Vestby skryte av å ha en cateringbedrift i nabolaget på aller øverste mathylle.

Arena Catering består av tospannet Henrik Flesche og Thomas Bergseng. Med nesten 20 års erfaring i bransjen, fra blant annet De fem stuer og Statholdergaarden , kan Vestby skryte av å ha en cateringbedrift i nabolaget på aller øverste mathylle.

Erfarent tospann

Henrik Flesche og Thomas Bergseng hadde en tung CV i baklomma da de startet opp Arena Catering i 2012. Begge har jobbet ved diverse «fine dining»-konsepter i Oslo; blant annet har de sammen jobbet på De fem stuer ved Holmenkollen hotell, hvor Henrik var kjøkkensjef og Thomas sous chef, og Henrik har i tillegg en periode kokkelert på Statholdergaarden og Lysebu. Thomas på sin side har også verdifull erfaring som kjøkkensjef på Elvebredden catering; én av de største cateringfirmaene i hovedstaden.

-Henrik og jeg har kjent hverandre siden videregående, da vi gikk sammen på kokkelinja her i Vestby, og senere bodde vi sammen under lærling-tiden. Etter det jobbet vi hver for oss på forskjellige steder i Oslo, men vi har alltid gått med en drøm om å bygge noe eget en dag. I 2012 sto det plutselig et lokale ledig hjemme i Vestby og da kastet vi oss rundt og var i gang i løpet av et halvt år, forteller eier og kjøkkensjef Thomas Bergseng.

Erfarent catering-tospann: Henrik Flesche og Thomas Bergseng.    

Oppgang etter covid

-I løpet av disse 10 årene har det gått litt opp og ned, spesielt i de harde Covid-årene var det krevende, men det var det jo for alle. Nå har det tatt seg opp igjen og går veldig bra. Det er mye jobbing, kundene er fornøyde og kommer stadig tilbake, i tillegg ringer det mange nye kunder som har fått oss anbefalt. Det blir ikke bedre enn det, for jungeltelegrafen er jo den beste markedsføringen man kan få, sier Thomas.

-Etter nedstengningen var over merket vi tydelig at folk skulle ta litt igjen for tiden som endelig var over og unnet seg litt ekstra, spesielt nå i våres. I sommer er det også en haug av bryllup som har blitt utsatt og som nå endelig kan arrangeres, så dette merker vi veldig godt.

Ryktet og kvalitet

Kundekretsen til Arena Catering holder hovedsakelig til i nærmiljøet, nærmere bestemt Vestby, Son og Drøbak-området, men catering-oppdrag gjøres også i Oslo mot nord og sørover til Moss/Rygge/Råde.

-Vi er fremoverlente og er alltid opptatt av å skape nye og spennende matretter til cateringmenyen vår. Vi blir inspirert når vi besøker andre restauranter og tar med oss den iveren inn i matlagingen i Vestby. Vi higer alltid etter å fornye oss og å benytte de aller beste råvarene for at kundene skal komme tilbake, for når man driver på et lite sted som Vestby er ryktet utrolig viktig. Leverer vi dårlige produkter vet de fleste det veldig fort. Det er litt annerledes i de større byene; der kan man av og til komme unna med å levere under pari siden markedet er så stort, sier han.

Førsteklasses festmat; Landkylling med primører og estragon-sjy.

Kafe´- og ungdomstilbud

I tillegg til catering driver også gutta en liten kafe´ i lokalene i Vestby Arena.

-Hovedsakelig er det faste kunder som stikker innom kafeen før og etter en treningsøkt i hallen her, men nå jobber vi med å gjøre det ekstra koselig så det blir et sted man har lyst til å være, ikke bare stoppe innom på veien.

-Vi prøver å tilrettelegge så det blir ekstra koselig for barn og unge, spesielt i de timene etter skolen før trening. Her har vi blant annet bordtennis-bord og Playstation så det er litt å finne på i stedet for å fly rundt og reke gatelangs. Dette er jo et tilbud til alle barn og ungdom i Vestby og vi håper dette kan være et sted hvor de møtes og sosialiserer seg på en positiv måte, sier Thomas.

-Vi har hatt en vesentlig satsing på kafeen etter Korona-tiden hvor vi endelig har kunnet tatt litt skikkelig tak i den. Kommunen har disponert lokalene til vaksinering under pandemien, så etter nesten to år var det godt å komme i gang igjen.

Variert meny

Kafeen skal appellere til et litt yngre publikum, så menyen er annerledes enn det gutta tilbyr i catering-bedriften.

-Her i kafeen skal det være mer barnevennlig, så det går i enklere ting som for eksempel grilla baguetter og slush og slikt. I tillegg har vi et familiemiddags-tilbud hver tirsdag hvor man kan ta med hele familien etter jobb og spise for en rimelig penge.

Sharing på tirsdager; klassisk og smakfull spagetti bolognese.

-Menyen varierer hver uke, så det er bare for folk å sjekke facebook-siden vår og se om det er noe som frister fra uke til uke. Dette er en litt «sharing»-middag der man får litt forskjellige småretter som alle i familien kan dele, sier han.

Digg familie-middag; kyllingvingeklubber med teryaki-dipp og bulgursalat

Når det gjelder Arena Catering tilbyr de diverse menyer; selskapsmenyer, grillmat, koldtbord og tapas, for å nevne noe.

-Det som er mest populært er buffeter, som for eksempel tapas. Disse går det veldig mye av nå i sommer og passer perfekt til private selskaper der kunden vil ordne noe selv. Da kommer maten ferdig lagt opp fra vår side, så det er bare å ta av topplokket, sette i gripebestikket og så er maten servert, sier Thomas.

Bærekraft og null svinn

Vi har lite svinn, det er veldig viktig for oss, for det er både bærekraftig og økonomisk. Vi prøver også å bruke emballasje som er nedbrytbar for at fotavtrykket vårt skal være minst mulig. Vi bruker blant annet mye emballasje av bagasse, som er fremstilt fra rester etter sukkerør-produksjon, i tillegg til diverse resirkulerte varianter. Plast er det en god stund siden vi faset ut hos oss. Vi har ligget foran miljø-bølgen hele tiden, så vi har ikke fått de store overraskelsene som kanskje andre aktører har fått ved å måtte omstille seg i bærekraftig retning, sier han.

-Vi velger også sjømat som avles opp uten klimaspor, så vi handler aldri rødmerkede produkter. Vi har for eksempel sluttet å bruke scampi fullstendig, som oftest kommer fra oppdrettsanlegg i Vietnam og de nærliggende områdene. Disse anleggene bygges blant annet i tidligere risplantasjer som de flommer med saltvann, og det er derfor umulig å dyrke noe annet der etterpå, så dette er ikke bærekraftig og et misbruk av dyrkbar jord. I tillegg blir store arealer med Mangroveskog ødelagt for å drive oppdrett. Vi har derfor erstattet scampi med argentinske villreker som er et mye mer bærekraftig produkt, og de smaker faktisk bedre også, så da er det jo vinn-vinn!

 Vinn-vinn for miljøet og smaksløkene; Red curry-royal med villreker, grønne bønner, lime og syltet rødløk

-Vi handler så bærekraftig som vi kan i tillegg til kortreist og lokalt, der det er mulig. Dessverre gjør klimaet i Norge det umulig å utelukkende kunne velge norske råvarer, det lar seg ikke gjøre i den bransjen vi holder på. Men vi strekker oss så langt det er mulig, for miljøet og de lokale produsentene sin del. Vi fokuserer på å bruke norske råvarer i sesong, det er en selvfølge, sier Thomas.

Lys fremtid

Når pandemien nå med stor sannsynlighet er lagt bak oss har gutta i Arena Catering en lys fremtid i møte.

 -Fremtiden handler om å få kafeen til å skinne og å spisse cateringen vi har holdt på med i 10 år. Man må fornye seg ellers kan man gå seg fast, og vi har mye å gi bedriften med stadig nye retter og menyer. Vi dyrker engasjement og nyskapning for å holde motivasjonen oppe, ikke minst for å kunne tilby noe nytt til tilbakevendende kunder.