Vidsjå restaurant

Et hint av østen på toppen av Oslo

Ved skianlegget på Tryvann ligger restauranten Vidsjå. Med Oslos flotteste utsikt, nye konsepter og en spennende og variert  meny kan restauranten bli hovedstadens nye ”go to” sted for alle som vil oppleve noe utenom det vanlige.

Tilbake på Tryvann  

Ngan Thuc Phan driver Vidsjå restaurant på toppen av Tryvann. Han har tidligere drevet en kiosk øverst i bakken, og etter flere år med serverings-suksess i Wyllerløypa er han nå tilbake og skal friste besøkende i ”kleiva” med en spennende og variert meny. 

- Jeg jobber for Skimore; de eier skianlegget på Tryvann i tillegg til Wyllerløypa og skibakkene i Drammen og Kongsberg. Dette er min første sesong på Tryvann med dette konseptet, og jeg står også for serveringstedet Wyllerstua som jeg har drevet i 6 år med stor suksess sammen med min kone. Nå har hun hovedansvaret der, mens jeg drifter Vidsjå; hvor vi tilbyr en variert meny til konkurransedyktige priser, sier Ngan Thuc Phan.

Ngan Thuc Phan.

Digg mat og kule konsepter

På Vidsjå serveres det mat som frister alle aldersgrupper og ganer, og lokale råvarer og en variert meny har gitt gode tilbakemeldinger fra gjestene.

-Vi serverer alt fra sushi og vietnamesiske retter til tradisjonell husmannskost og digge burgere, i sommerhalvåret har vi jo også blåskjell og litt typiske sommerretter. Folk er veldig fornøyde med maten vi serverer og det er ingen som har gått sultne fra Vidsjå, for å si det sånn, sier Ngan.

-Det finnes jo ikke noe bedre enn å ta seg et lite måltid etter en tur i bakken eller i klatreparken med noe godt i glasset og nyte utsikten fra toppen av Oslo. Vi har jo en flott uteservering som er åpen fra mars med kapasitet til 100 mennesker, så det er jo et flott sted å nyte livet.

-Vi har også skjenkebevilling, og planen før de nye restriksjonene trådde i kraft var jo å ha after-ski her. Vi skulle ha startet uka etter nedstengningen trådde i kraft i desember, så det var litt kjipt. Da hadde det vært liv her og ville vært et bra sted å forsette etter man hadde hatt det gøy i bakken. Planen er å ha en kul after-ski her om vinteren og en chill lounge om sommeren, så nå får vi bare håpe denne runden med nedstengning er kortvarig så folk kan samles igjen og nyte alt som Tryvann har å tilby, sier Ngan.

Perfekte lokaler til fremtidig after-ski i Oslo.

Store sesong-forskjeller

Tryvann har sesongbaserte aktiviteter; med skibakke om vinteren og klatrepark om sommeren. Vidsjå følger åpningstidene i Tryvannskleiva, så etter nyttår holder de åpent fra 10-22 i ukedagene og 09-21 i helgene.

-I sommerhalvåret serverer vi 30.000-40.000 besøkende når det er klatrepark og sommeraktiviteter her. Men i skisesongen er det nærmere ti ganger så mange folk i restauranten på Tryvann, så det er store sesong-forskjeller, sier Ngan.

Før Corona var det en del utenlands-turister oppom Tryvann, men de har det naturligvis blitt mindre av etter reiserestriksjonene trådde i kraft. 

-Tidligere hadde vi en del turister fra Danmark og Storbritannia. Nå kommer de fleste gjestene våre fra østlands-området eller er tilreisende fra andre landsdeler som er på Oslo-tur for å kose seg litt, sier Ngan.

Krevende sesong-start

Vinteren lot vente på seg i år og har forsinket oppstarten i bakken. Men da snøen og minusgradene endelig kom så har Ngan & co måttet deale med Omikron-viruset, og det har ført til en litt kjedelig start på skisesongen.

-Nå er det tilbake til restriksjoner i restauranten med én meters avstand og munnbind, og det kreves flere ansatte på jobb for å kunne betjene alle kundene. Dette er selvsagt krevende både økonomisk og med tanke på logistikk, sier Ngan.

Perfekt å leie til festlige anledninger.

Populært å leie

I tillegg til å betjene kunder som bruker skibakken om vinteren og klatreparken om sommeren, så er også Vidsjå populært som utleie-lokale.  Kalenderen begynner allerede og fylles opp med arrangementer på vårparten for restauranten på toppen av Oslo.

-Innimellom leies Vidsjå ut til festlige anledninger som dåp, konfirmasjon, bryllup og barnebursdager, men vi har også en del andre lukkede arrangementer som konferanser, kick-off´er og firmafester. Dette er flotte lokaler med Oslos beste utsikt, så det gjør seg jo når man skal gjøre noe ekstra hyggelig. Det er tre etasjer å boltre seg på, så man har mange og varierte muligheter her hos oss, sier Ngan.

 -Vi har også en egen selskapsmeny, blant annet med ”fine dining”. Folk velger selv hva de ønsker til sitt arrangement; de kan selvsagt bestille fra vår faste meny, men vi kan også tilby det lille ekstra og en mer eksklusiv pakke, hvis man ønsker det. Våre dyktige kokker er fra Vietnam, så vi kan blant annet tilby en fler-retters-meny i asian-fusion-style; en spennende blanding av europeiske og asiatiske smaker. Vi har også hatt arrangementer der vi har servert en classy sushibuffet eller tapasbuffet, alt med glitrende tilbakemeldinger.  

Sushi fra buffeten; perfekt selskapsmeny til kick-off.

Wyllerstua med suksess

Ngan driver også Wyllerstua sammen med sin kone, Than Nha Nguyen. Her er det litt enklere servering, men fortsatt fokus på kvalitet og gode smaker.

- Wyllerstua er mye mindre enn Vidsjå og har derfor en mer begrenset meny enn dette restaurant-konseptet på Tryvann. Men menyen er fortsatt innholdsrik og med et asiatisk tilsnitt; vi serverer stekt ris og diverse wok-retter fra østen, men vi har også smakfulle burgere og europeiske retter å tilby sulte gjester i Wyllerløypa. Tydeligvis liker kundene det vi tilbyr, for Wyllerstua har blitt mer og mer populær for hvert år som går, sier Ngan.

Gunstig tilbud

Skimore eier, som sagt, Skianleggene Tryvann, Wyllerløypa, Drammen og Kongsberg. Dette har gjort at de kan tilby en pakke som virkelig er gunstig for skientusiastene.

-Dette er nok det billigste og mest varierte tilbudet på markedet. Med et årsabonnement på litt over 3000 kroner i måneden har man tilgang til alle Skimores anlegg, sommer som vinter, sier Ngan.

-I tillegg har jo vi også gunstige priser her i restauranten, så nå har de fleste råd til å spenne på seg slalom-skiene og i tillegg  ta et tur innom Vidsjå for en middag i ny og ne. Og har man lyst til å avslutte dagen med en tur i korketrekker´n her på Tryvann, så er dette også inkludert i abonnementet.