RollSushi

En genuin smaksopplevelse fra Asia

Etter flere år på reise gjennom Asia hadde Alexander Ngo et ønske om å ta med seg alle sanseinntrykkene sine hjem til Norge for at nordmenn også skulle få oppleve smakene fra «det ekte asiatiske kjøkken». I 2019 åpnet han take-away-restauranten RollSushi på Majorstuen hvor han tilbyr autentisk og velsmakende kvalitets-sushi.

Maki til Majorstuen

Alexander hadde brukt lang tid på å reise gjennom Asia: Thailand, Japan, Singapore, Laos og Indonesia er noen av landene på listen han besøkte.  Han hadde vært en matentusiast hele sitt liv, så i landene han besøkte ønsket han å prøve autentisk mat.

-Det var i Bangkok jeg fant ut at jeg ønsket å starte en liten take-away på Majorstuen, sier eier Alexander Ngo.

Alexander startet Roll Sushi i 2019 for å tilby nabolaget sushi med gode og autentiske smaker.

-Hos RollSushi ønsker vi å sette vårt eget preg på sushien; med ulike smaker og sauser. Vi har valgt å spesialisere oss på maki og har i dag flere typer på menyen. Viktigst er selvsagt kvaliteten, forteller Alexander.

Maki er en rund bit med sjømat, med noe annet godt i kjernen, sammen med tangplater og ris rundt. Maki betyr rullet sushi og har med årene blitt en populær munnfull her til lands.

For Ngo skal en makirull se delikat ut, men den skal også være smakfull, noe som gjenspeiler seg i makirullene man får RollSushi.

-Flere tenker på maki som en mer moderne sushibit, men det er også fra maki navnet RollSushi kommer fra. Vi tilbyr over 36 ulike varianter maki, men vi har også mye annet på menyen, forteller Ngo.

Sakura spicy salmon roll; en bestselger.

For Alexander og RollSushi Restaurant er det viktig at folk skal få nyte et godt måltid med god sushi uansett hvor de befinner seg, og at maten de lager skal være lett tilgjengelig. RollSushi spesialiserer seg derfor på take-away.

-Majorstuen har alltid hatt mye å tilby, men jeg ønsket at de som bor og jobber i området skulle få en smakfull take-away-opplevelse, forteller Ngo.

Alexander Ngo forteller at han selv er en hjemmekjær person som liker å nyte god mat hjemme.

-Jeg tenkte at det sikkert var flere som meg; som ønsker å kjøpe fushion sushi take-away med seg hjem fra jobb for å nyte selv, kanskje sammen med en partner eller by på noe godt om man skal ha venner på besøk, sier Ngo.

Familiepakker og lykketall i coronaens tid

Som nyoppstartet bedrift under covid legger ikke Ngo skjul på at de første årene har vært krevende. Ngo og RollSushi startet derfor med “Happy Family” pakker.

-I den krevende perioden under pandemien begynte vi med en sushi pakke med 44 biter der vi har smaker som er tilpasset hele familien. Vi ville ha de beste løsningene med best kvalitet, og vi ville nå ut til alle som satt hjemme under covid. Hverken smakene eller antallet i pakken er tilfeldig: I østen bringer noen tall litt ekstra lykke og 4+4 blir 8, og 8 er et hellig tall i Kina. Under Covid trengte vi alle litt ekstra hell, så 44 var et perfekt antall biter i familiepakken vår, sier Alexander.

«Happy family»; en populær meny for hele familien

Ut av pandemien med smaksmotivasjon

Til tross for covid har RollSushi klart seg bra. Bedriften har gode og faste kunder, og når folk endelig fikk komme tilbake til kontorene har de også fått en del bedriftskunder. 

-Folk er glade og fornøyde når de kjøper mat fra oss, og det er noe som motiverer oss til å lage og levere kvalitets-sushi hver eneste dag. Kundene betyr alt, og at de er fornøyde er det aller viktigste. Kundene er gode til å gi tilbakemeldinger på hva de synes er bra og ikke, blant annet hvilke smaker de føler går sammen. Dette motiverer oss alltid til å utvikle oss og bli enda bedre, derfor dukker det også stadig opp nye makiruller på menyen vår. Jeg vil skape maki som inspirerer og smaker bra og som kan representere smaksinntrykkene jeg fikk oppleve under alle reisene mine, sier Alexander engasjert.

Tokyo-mango og flambert laks med tempura scampi kombinert med 4 forskjellige sauser; asiatisk mat som smelter i munnen

Alltid fersk og velsmakende

Som sushi take-away-restaurant får RollSushi regelmessig inn fersk fisk flere dager i uka slik at sushien alltid er fersk og av ypperste kvalitet.

-Gode råvarer og velsmakende mat er noe eg er brennende opptatt av. Mat har gitt meg mye glede i livet, derfor er mitt ønske at RollSushi skal kunne gi andre den samme gleden. Når folk får maten og synes det smaker godt føler jeg at målet med RollSushi er oppnådd. Jeg må innrømme at jeg går med en drøm om å åpne en fullverdig restaurant en dag, men det er en plan for fremtiden. Nå, som alltid, er målet å fortsette og servere Sushi av høyeste kvalitet!