Julelunsj hos Kirkens Bymisjon

I jula var vi i Eureca Engros på besøk hos Engelsborg ressurssenter i bydel Grünerløkka. Senteret drives av Kirkens bymisjon, og er til for alle over 60 år. Vi hadde med oss masse deilig mat og drikke og disket opp med en nydelig pinnekjøtt-lunsj til alle de festkledde. Dette ble minst like koselig for de ansatte i Eureca som for alle de oppmøtte.

Kokken Julian Selven fra UNIL+ legger opp tallerken med pinnekjøtt og tilbehør

Engelsborg ressurssenter er en helsefremmende møteplass primært for mennesker på 60 pluss. De tilbyr ulike aktiviteter og kulturtilbud som; trening og terapibasseng, håndarbeidsrom, datagruppe, sjakkgruppe, språkkurs, kunstmaling, foredrag og konserter i tillegg til varm og kald mat. Eller som kulturleder, Ellen Kirkaas ville sagt; «Rett og slett et sted hvor du kan komme og bare være, nyte musikk og få bitte litt galskap med på kjøpet».

Ellen Kirkaas er kulturleder hos Kirken bymisjon og underholdt oss gjennom lunsjen. I tillegg fikk vi høre O helga natt fremført av Hans-Petter Moen

Gode tilbakemeldinger

«Dette var veldig kjærkommet» sier Ellen. Videre forteller hun at de setter ekstra stor pris på dette nå som mye annet er avlyst eller satt på vent som følger av covid-19. «Det at vi hadde så mange ekstra hender og føtter som vi hadde under denne lunsjen gir i tillegg oss ansatte mer tid til å være til stede med gjestene». Ellen meddeler skryt fra gjestene; Nydelig mat, rørende sangopptreden, herlig og ikke minst – kom tilbake!

Gjestene syntes det var ekstra koselig at alle fra Eureca kom rundt og innledet til hyggelige samtaler.

Jens-Petter Seljebu snakker med gjestene etter en vellykket middag

«Dette ga mersmak for alle parter» sier Jens Petter. «Vi lærer hvor viktig det er med det psykososiale både for ansatte som må sitte på hjemmekontor, men ikke minst for mange som er permittert, eller i verste fall har mistet jobben. Jeg er stolt over at vi får lov til å bidra på denne måten, at ansatte ønsker å være med og stille opp i den spesielle situasjonen, men også at Kirkens Bymisjon lot oss arrangere dette midt i en pandemi. Jeg og våre ansatte synes at det er viktig å legge merke til, og se de som har blitt satt litt for seg selv dette året grunnet pandemien. Mange tilbud til de eldre har vært helt borte over lengre tid, derfor ønsket vi å gi noe tilbake til noen som trenger det ekstra, og spre litt glede før jul» sier Jens-Petter som er markedssjef i Eureca.

Her er en liten videohilsen fra noen av deltagerne på julelunsjen.