Jarritos

Jarritos har lesket strupen til tørste mexicanere i over 70 år, og siden 2017 har brusen vært tilgjengelig på det norske markedet. Den fargerike nykommeren fra Nord-Amerika har blitt populær på rekordtid, ikke minst takket være blodfans i det norske rapp-miljøet. 

I 1950 så Jarritos dagens lys i Mexico City. Med stadig nye og spennende smaker ble brusen en stor suksess i hjemlandet og har med tiden også fått fans utenfor landets grenser, ikke minst i USA; det sies at hvert minutt passerer det 6000 flasker Jarritos over grensen fra Mexico til nabolandet i nord. De siste 5 årene har importfirmaet Paafyll bragt den spennende og fargerike brusen til det norske publikummet.

-i 2017 startet vi i det små og prioriterte mindre, uavhengige bedrifter som mexikanske restauranter og lokale butikker i Oslo-området. Men ganske tidlig fikk vi uventet dra-hjelp fra folk innen rapp- og skatemiljøet, sier Trond Evjen, salgs- og markedssjef i importfirmaet Paafyll.

-”612”, et gruppe som kidsa liker, har tydeligvis fått sansen for brusen og begynte å rappe om Jarritos. De hadde også flaskene med på et platecover og i musikkvideoen sin, og det slo selvsagt positivt ut på salget vårt. Etter hvert har vi også sett at en del influencere markedsfører brusen uten at vi har vært i kontakt med dem. Designet på flaskene har ikke forandret seg siden oppstarten i 1950, så de er jo veldig ”retro-kule”.  Tydeligvis synes mange at brusen gjør seg på bilder de legger ut på Instagram, så at folk ønsker å assosieres med drikken er jo noe vi er veldig glade for!

I løpet av den korte tiden Jarritos har vært tilgjengelig i Norge har den gått fra å være et nisjeprodukt til å være en populær lesedrikk som nå blant annet finnes hos Eureca engros, ASKO og Coop, samt i alle Deli de Luca-filialene i landet. Noen utsalgssteder har faktisk opplevd at Jarritos i perioder selger bedre enn markedskongen Pepsi Max.

-Vi er jo virkelig i medvind og vi merker at nordmenn har prioritert å kose seg litt ekstra under Coronaen. Det er stas at stadig flere får smaken på denne kule brusen fra Mexico, sier Trond.

I motsetning til mange andre bransjer så har Coronaen slått positivt ut for omsetningen, men den økte populariteten har skapt andre problemer for Jarritos i en verden inn og ut av lock-down.

-Det er ikke etterspørselen det står på, for å si det sånn. Vi frakter jo produktet helt fra Mexico, og under pandemien har det vært mange utfordringer i forbindelse med skipstrafikken, derfor har vi faktisk vært nødt til å holde litt igjen på markedsføringen i perioder de siste 2 årene, forteller Trond.

Jarritos kommer i 7 spennende smaker; Mexican Cola, Grapefruit, Mandarin, Lime, Guava, Pinapple og Mango. Sistnevnte er for øvrig favoritten til det norske folk. I løpet av året kommer det muligens en ny smak i Jarritos-familen, men foreløpig holder de den leskende hemmeligheten tett til brystet.

 

Mango

370ml Fl Jarritos

Mango 370ml Fl Jarritos

kr 66,08 pr. liter

kr 24,45 pr. f-pak

kr 586,80 24pk
Kan leveres fra 23. april

Mandarin

370ml Fl Jarritos

Mandarin 370ml Fl Jarritos

kr 66,08 pr. liter

kr 24,45 pr. f-pak

kr 586,80 24pk
Kan leveres fra 23. april

Grapefruit

370ml Fl Jarritos

Grapefruit 370ml Fl Jarritos

kr 66,08 pr. liter

kr 24,45 pr. f-pak

kr 586,80 24pk
Kan leveres fra 23. april

Lime

370ml Fl Jarritos

Lime 370ml Fl Jarritos

kr 64,78 pr. liter

kr 23,97 pr. f-pak

kr 575,28 24pk

Pineapple

370ml Fl Jarritos

Pineapple 370ml Fl Jarritos

kr 66,08 pr. liter

kr 24,45 pr. f-pak

kr 586,80 24pk