IndiSpice

Anmelder-yndling i take-away-format

i Lillestrøm ligger take-away-restauranten IndiSpice, som drives av Dolly Bal. Mat-tradisjonene fra Punjab-regionen i India har Dolly foredlet i Norge og det gjør at matkritikerne i Aftenposten og Romerikes blad varter opp med glitrende anmeldelser, noe som har ført til at bedriften stadig ekspanderer. Ekte indisk mat setter tydeligvis fyr på etterspørselen, og ikke minst; normenns ganer.

 From Punjab with love

Dolly Bal er opprinnelig fra Punjab i nord-India. Hennes oppvekst i den indiske mattradisjonens vugge har naturlig nok bidratt til at Dolly har en stor kjærlighet til mat.

-Jeg har alltid vært glad i mat og den indiske mat-tradisjonen. Mor var utrolig flink i matlagingen og har vært et forbilde for meg sånn sett. Punjab-området, der jeg kommer fra, har jo en utrolig matkultur og jeg føler meg veldig heldig som har det i blodet, sier Dolly Bal.

Know-how i Norge

I 1995 flyttet Dolly til Norge som 22 åring og fant etter hvert veien inn i Reitan-systemet. Der lærte hun sitt know-how, og erfaringene har hun tatt med seg når hun til slutt satset på sitt eget konsept.

Dolly startet som kommisjonær for Burger King i Sandnes i 2000. Veien gikk videre til å drive en 7-11-filial samme sted før hun flyttet til Oslo i 2006. I hovedstaden har hun drevet diverse steder, blant annet ICA i Oslo sentrum og 7-11 i Hegdehaugsveien. Hennes siste stopp, før hun startet for seg selv i 2014, var på Lørenskog; hvor hun drev Narvesen på Triaden storsenter.

Dolly går solo

Etter 15 år i bransjen hadde Dolly samlet erfaringer og spart opp midler til å endelig satse for seg selv. Med kommisjonær-bakgrunnen og det Indiske kjøkkenet i  bagasjen, så begynte hun en kulinariske solo-reise og startet sin egen restaurant i Welhavens gate i Oslo: IndiSpice.

-IndiSpice i Oslo åpnet dørene i  2015 og gikk veldig bra. Det var ganske stort å endelig være sjefen selv. Etter hvert solgte jeg restauranten i 2020 for å fokusere på driften av take-away-restauranten vår i Lillestrøm. Her er det den samme, høye kvaliteten som vi hadde i restauranten, og til en fornuftig pris, sier Dolly.

De beste rettene fra Punjab som perler på en snor

 Mat-anmelderne jubler

Maten som Dolly og gjengen serverer er tydeligvis av ypperste klasse, noe anmelderne gang etter gang bekrefter. Aftenposten premierte IndiSpice med en soleklar 5ér på terningen da de var på besøk i 2018. Og Romerikes blad var ikke snaue med superlativene og kalte måltidet ”en smaksorgasme” da de anmeldte take-awayén fra IndiSpice Lillestrøm i åpningsåret 2019.

-Det er jo veldig stas med gode anmeldelser, selvsagt. Det bekrefter jo vår lidenskap til maten og servicen vi tilbyr, og vi jobber for å gi nordmenn det beste fra det indiske kjøkken. Bestselgerne våre er butter chicken, chicken tikka masala og diverse tandoori-retter;

dette er jo tradisjonelle matretter fra Punjab og de er alltid populære hos kundene. Generelt er det ganske rett frem hos oss med tanke på hva vi serverer; man velger ønsket kjøtt, saus og styrkegrad fra en grei og oversiktlig meny. Alt er veldig enkel å forholde seg til, vi har ikke 100 retter på menyen, og vi tror at det er en del av suksessen da man ikke trenger lete i et for stort hav av muligheter. Vi satser på ting vi vet smaker godt. kvalitet over kvantitet, ikke sant, sier Dolly.

Dolly og co: sjefen omkranset av sine kulinariske ansatte

Nasjonal take-away ekspansjon

Etter take-away-suksessen i Lillestrøm bestemte Dolly seg for å åpne en søster-lokasjon i gamle Østfold. IndiSpice avdeling Sarpsborg så dagens lys i 2020, men konkurransen i byen gjør at de har en stor oppgave med å få lokket sultne særpingene til seg. Men det er en utfordring Dolly og co tar på strak arm.

-I Sarpsborg er det hard konkurranse med hele 4 indiske restauranter som kjemper om kundene. Men vi er overbevist om at vårt fokus på kvalitet og kundeservice gjør at kundene vil velge oss og at vi overlever i lengden. Det går riktig vei og vi ser at Sarpsborg har samme utvikling som vi har hatt med IndiSpice i lillestrøm, sier Dolly.

Kulinarisk head-hunting

Triaden kjøpesenter på Lørenskog gjør i disse dager omfattende oppgraderinger og vokser seg 3 ganger større en tidligere. Her vil det etter hvert ligge 6 nye restauranter i 3.etasje som skal fore sultne shoppere når senteret ferdigstilles neste år. I den forbindelse ble Dolly formelig head-huntet av senterleder Jørgen lund Solvei for å åpne en egen restaurant med sin populære indiske cuisine i et av senterets mest innbydende lokaler.

-Jeg tar jo det som et stort kompliment og jeg er veldig takknemlig for sjansen. Hele teamet på triaden er helt fantastisk og jeg kunne ikke drømt om et bedre sted å utvide bedriften min. Jeg kjenner jo godt til Triaden fra tiden jeg drev Narvesen, og jeg har bare gode ting å si med tanke på miljø og folkene som jobber der. Det blir veldig spennende å åpne i September 2022, sier Dolly spent.

Den nye restauranten døpes ”Tandoori 9” og blir på hele 300 kvm. Den vil få en romslig  uteservering på over 70 kvm og har alle rettigheter.

-Både lokalene og uteserveringen får en nydelig utsikt over parken, så dette kommer til å bli et utrolig flott sted å nyte mat for besøkende på Triaden. Vi gleder oss til åpningen av  ”Tandoori 9” neste år og lover å tilby den samme, høye kvaliteten og servicen som vi alltid sverger til. Dette er jo utrolig stort for oss, og jeg er veldig stolt over å kunne åpne en flott restaurant i mitt eget nærmiljø, sier Dolly engasjert.