Røyse Bærpresseri

Røyse Bærpresseri produserer solbærsaften som har vært nominert til «Årets Drikk» på Det Norske Måltid. Saften er også spesialitet-merket av stiftelsen Matmerk, en merking for produkter som er i særklasse i sin kategori.

Røyse Bærpresseri ligger på en solrik halvøy i Tyrifjorden, kun en liten time fra Oslo. «Her trives bær, frukt og folk veldig godt» ler salgs- og markedsansvarlig Cecilie Bjørnebye Jensen. Her er det nemlig fruktbart og frodig, helt perfekt for landbruk!

Bærpresseriet ble etablert av råvareprodusenter på Røyse. Det er kortreiste råvarer fra gårder som ligger i nærheten av presseriet. Cecilie forklarer at det er en samarbeidsmodell mellom gårdene der de deler på maskinene de bruker. Solbærproduksjonen på Røyse har stått støtt siden 80-tallet og i dag står halvøya i Hole kommune for halvparten av norsk solbærproduksjon. Solbær produseres i ulike sorter på de forskjellige gårdene slik at de kan høstes på ulike tider. Det produseres også en rekke andre frukt- og bærtyper som rips, kirsebær, stikkelsbær, rabarbra og epler.

Røyse har i dag egen merkevare, men produserer også mye råvarer til industrien.

Solbærsaft

0,75l Røyse

Solbærsaft 0,75l Røyse

kr 82,85 pr. liter

kr 62,14 pr. f-pak

kr 745,68 12pk
Kan leveres fra 30. november

Solbærgele

280g Røyse

Solbærgele 280g Røyse

kr 203,21 pr. kilo

kr 56,90 pr. f-pak

kr 455,20 8pk