Nortura Sandeid

Lam fra Hardanger er sunne og friske lam rett fra fjellbeite som er foredlet ved kyndige hender på Sandeid. God kvalitet er sammensatt, men trivsel for dyra, gode beiter og godt avlsarbeid er viktig. I Hardanger er det mange små besetninger som driver med sau og små besetninger gir bonden mulighet til å følge opp hvert enkelt dyr.

Sauehold har århundrelange tradisjoner i Norge og sau er som skapt for Norske forhold. Kosten bidrar til at kjøttet fra norske lam har så god smak. De har en variert og næringsrik, naturlig kost med mye planter, gress, lyng og urter. Hardanger har mye nedbør og det gir frodig natur og de høye fjellsidene gjør at dalen holder godt på varmen.

Høsten er høysesong for norsk lam og siden de fleste delene av lammet er møre, klarer de seg med kort tilberedningstid i panne, på grill eller i ovn. Lam brukes også i tradisjonsmat som pinnekjøtt, smalahove og komle.