Duga

Duga er et smakfullt byggkorn som produseres lokalt i østfoldområdet fordi det er der det egner seg best med tanke på jordsmonnet. Bygget er særdeles kortreist og produsert rett utenfor bygrensa. Duga begynte med fire gründere i 2011 som ønsket å få kornet de dyrket ut i markedet. «Vi ønsker å ta bygg tilbake til matbordet og øke bruken av det! Det bygget vi har utviklet er spesielt godt egnet for menneskekroppen» forteller daglig leder Anne-Marte Røen Bye.

«Duga Byggkorn Hele» vant «Årets godbit» i 2017 på Det Norske Måltid. Produktet fikk skryt for at det lukter og smaker komplekst og nøtteaktig, at det har god konsistens, er brukervennlig å benytte, har mange bruksområder og et høyt innhold av gode næringsstoffer. Bygget kan brukes som erstatning for potet, ris eller pasta, i gryte som grøt, til sushi og er populært i vegetarretter. Anne-Marte kan fortelle at kokker liker bygget svært godt og at det gjerne brukes til topping og krunsj på bakst og kaker eller til kylling og fisk.

Bygg finnes i mange ulike varianter og Duga har hatt stor suksess med flaka byggkorn som er nakenbygg – En skalløs sort hvor næringsstoffene sitter igjen i kornkjernen. Smaken er nøytral, mild og rund, og har ikke den bittersmaken mange byggsorter har. Det smaker heller søtt med hint av nøtter.

Kan leveres fra 4. april

Byggkorn

Hele 1,7kg Duga

Byggkorn Hele 1,7kg Duga

kr 49,72 pr. kilo

kr 84,53 pr. f-pak

kr 507,18 6pk