Creamy

Norges første dessert restaurant

Chocolate and freh strawberry indulgence crepe er en av Creamy´s bestselgere

I 2015 hadde Adnan Tasleem nettopp kommet hjem fra England hvor dessert-restauranter var på alle gatehjørner. Han ble overrasket over at det samme tilbudet ikke fantes i her til lands, og kort tid etter bestemte Adnan seg for å åpne Norges første dessert-restauranten i Oslo. Slik så Creamy dagens lys.

Mer planlegging enn folk tror
-Å åpne restaurant er ikke for alle, og det ligger mye mer planlegging bak enn folk tror. Det må blant annet velges farger, font, lokaler og smaker. Men for meg var det viktigste at all planleggingen endte opp i noe jeg kunne være stolt av, og det er jeg, sier Adnan Tasleem.

-Jeg har alltid vært glad i å lage mat. Det er derfor viktig for meg at maten som blir servert er noe folk kan bli glade av, at smakene er gode og at det ser bra ut, legger Adnan til.

I starten lå fokuset til Adnan på hvordan lokalene skulle se ut. Han ville at det skulle være et sted folk ønsket å være, noe det virker som han har fått til; for i dag har Creamy 2 lokasjoner i Oslo på henholdsvis Grünerløkka og Tøyen. Restauranten er lett å kjenne igjen med freshe, rosa farger i ulike nyanser innvendig, og kule, gjenkjennbare neonskilt man kan se fra utsiden av lokalene.

-Du skal kunne komme til Creamy bare for å kose deg. Maten skal være innbydende og i tråd med lokalene. Dette skal være et sted det er gøy å være, og et sted du kan glemme alle problemene dine, sier Adnan.

Mat og drikke matcher Creamys fargerike og innbydende lokaler.

De autentiske smakene
Å finne de riktige rettene som skulle serveres var noe av det som tok Adnan mest tid. Han hentet inspirasjon fra England og restaurantene han hadde vært på der, og han prøvde å finne frem til oppskrifter og retter folk ville like.

-I dag finner du ulike amerikanske vafler og franske crepes med ulik topping, samt mocktails, milkshakes i ulike smaker og coockie dough på menyen. Oppskriftene er blitt forbedret og utviklet de siste årene. Det handler om å finne de riktige leverandørene for å få de mest autentiske smakene, og det har vi i dag, sier Adnan.

Creamy har blitt et sted folk kommer for en unik opplevelse, og Adnan understreker at det er flere retter som selger godt, men at den desiderte bestselgeren er “strawberry and choc indulgence”; en varm, amerikansk vaffel med jordbær og melkesjokolade.

-Min personlige favoritt er “Rocher vaffelen”; en varm amerikansk vaffel toppet med nøtter, sprinklet med flak av belgisk hvit- og melkesjokolade, sjokoladesaus, hvit sjokolade saus og Ferrero Rocher sjokolade i midten.  En smaksbombe, sier Adnan.

Creamys bestselger; strawberry and choc indulgence

 

Et møtested for venner

Etter å ha holdt på i noen år kan Adnan trekke frem at noe av det han er mest stolt av er at Creamy har blitt et møtested for venner. Det er et sted for folk i alle aldre, hvor man kommer for å henge og nyte noe de ikke får på andre restauranter.

-Folk kommer tilbake til Creamy og det er veldig hyggelig å kjenne igjen flere av kundene. Vi ønsker at Creamy skal vokse kontrollert med årene, men å ta vare på kundene skal alltid være jobb nummer 1. Hos oss er vi opptatt av at maten skal være av god kvalitet, at bedriften skal være den samme som da vi startet opp og at gjestene alltid skal få det de kommer for: gode smaker og et sted å flykte fra hverdagen, sier Adnan.

Tilbakemeldingene fra kundene er mange. Flere mener at Creamy skiller seg ut i mengden med hva de kan tilby på menyen, men at de som gjester også føler at de ansatte legger ned sjel og arbeid i porsjoner, smaker og autentisitet.

Fremtidsplaner og å gi tilbake

Adnan trekker også frem at han er stolt av å kunne gi tilbake til lokalsamfunnet sitt. Adnan vokste opp på Grorud og i dag finansierer Creamy 20 barn, som ikke ellers hadde hatt råd til fritidsaktiviteter, ved å selge vannflasker med merch på.

-Det er et flott og viktig samarbeid jeg har med Grorud taekwondo-klubb, sier Adnan.

Når det kommer til fremstidsplaner tar Adnan én dag av gangen, men han kan fortelle at de skal åpne Foodtruck i Lillestrøm om kun få uker.

-Her vil gjestene få nyte de samme gode smakene, og få den samme opplevelsen enten de henter ved pick-up eller bestiller med Wolt eller Foodora. Frem mot sommeren ser vi også på mulighet uteservering rundt foodtrucken for å gjenskape den Creamy stemningen vi har i restaurantene, sier Adnan.