Møt et Eureca-menneske

For Torkel Stensrud (53) er det viktigste å være en del av et team som jobber i samme retning, ikke å strø om seg med fancy, hierarkiske titler. Derfor finner du ikke daglig leder på visittkortet hans, men det han først og fremst definerer seg som; et Eureca-menneske.

                                         Torkel Stensrud jobber som daglig leder i Eureca engros, men først og fremst er han et Eureca-menneske. Her på jobb som sjåfør under innspilling av reklamefilm.

Torkel Stensrud jobber som daglig leder i Eureca engros, men først og fremst er han et Eureca-menneske. Her på jobb som sjåfør under innspilling av reklamefilm.

Torkel Stensrud tok over sjefsstolen i Eureca engros i 2019 etter oppstartsperioden i 2017. Gründerperioden, under tidligere daglig leder Ida Juliane Havnås, hadde lagt grunnlaget for at Eureca skulle fungere optimalt. Nå ble stafettpinnen sendt videre til Torkel for å kapre nye kunder.

"Ida har logistikkbakgrunn og er primært driftsorientert. Hun gjorde en glimrende jobb med å bygge opp alle systemene så Eureca engros skulle gå på skinner. Det ble lagt et solid fundament de 2 første årene, så jeg kom jo mer eller mindre til dekket bord”, sier Torkel.

”Da jeg tok over hadde ikke vi utfordringer som mange Gründerbedrifter sliter med, takket være arbeidet Ida og Eureca-teamet la ned i starten. Alt fungerte, så det ga meg muligheten til å skifte Eurecas hovedfokus inn på salg”.

Fra ASKO til sjefssko

Valget som ny daglig leder i Eureca engros falt på Torkel, da hans åtte-årige-bakgrunn i ASKO ØST som markeds- og logistikkdirektør var ideell for en nystartet bedrift i vekst.

”ASKO er et stort selskap hvor arbeidsoppgavene er mer spesialisert enn i Eureca. Der satt jeg primært på markeds-og innkjøpssiden”, forteller Torkel.

”Nå fikk jeg muligheten til å få hovedansvaret i en bedrift der det er større variasjon i arbeidsoppgavene og raske beslutninger i arbeidshverdagen. Dette var en spennende utfordring og et riktig steg videre”.

Akkurat som Ida Havnås, var tydeligvis Torkel Stensrud rett person til rett tid for bedriften. Eureca-maskineriet var velsmurt og klar for vekst. Og vekst ble det; for et selskap som hadde noe å bevise.

Det beste fra to verdener

”Eureca innehar alle funksjoner som et stort ASKO-selskap, blant annet med stabilitet i form av å ha Norgesgruppen i ryggen. Men vi er også en liten og effektiv gjeng, som sørger for effektivitet og kjapp omstilling når det kreves. I tillegg er bedriften relativt nystartet og veldig opptatt av å bevise at vi fortjener en plass i markedet”, sier Torkel.

Eureca engros opplevde eksplosiv vekst inn i 2020. Omsetnings-pilen pekte oppover, og nøkkelen var å få nye kunder.

”Vi fikk inn 25 nye kunder i uken, på vei inn i 2020. Vi fant vår form og hvilken bedrift vi skulle være i markedet. Så kom Covid. Men vi var flinke til å omstille oss kjapt etter forholdene, og det resulterte blant annet i at vi satte omsetningsrekord nå i høst. Alt i alt, har vi frem til dags dato hatt en stabil vekst på ca 40%. Det er mildt sagt fremragende med tanke på utfordringene vi har hatt i løpet av året”, sier Torkel.

”Jeg tror vi fyller et hull i markedet. Vi er ekstremt kundeorienterte, har gode priser og endrer oss i takt med kundenes behov. De opplever også at vi er den mest fleksible aktøren i markedet, da vi finner skreddersydde løsninger der trengs. At man kan bestemme leveringstid selv, det er noe som er overraskende for mange kunder. Ikke minst for bedrifter som behøver ekspress-leveringer, så har vi blitt et perfekt alternativ. Der har vi fått mye skryt, og det er jo selvsagt noe vi er veldig stolte av”.

Ekspress-rekorden til Eureca engros er for øvrig på 21 minutter, fra registrering av ny kunde til avlevering!

Ungt og engasjert

”Det var utrolig å begynne og jobbe i Eureca. Spesielt å få oppleve en fantastisk gjeng med et engasjementet og en spirit som man bare finner i en nyoppstartet bedrift”, sier Torkel.

”Jeg merket at alle de ansatte hadde et personlig eierskap til bedriften. Det er et privilegium å få lov til å ta del i den lagfølelsen; når folk er stolte av en bedrift de har vært med å bygge opp fra bunn”.

”Aldersmessig er jeg desidert eldst i bedriften. Jeg føler meg til tider som en olding, for her er det full action hele tiden”, ler Torkel.

”I Eureca er det overraskelser hver dag, og da er det takknemlig å ha et arbeidsmiljø med unge mennesker som tar alle utfordringer på strak arm.”

Eureca-mennesker - fra sjef til sjåfør

”Vi er alle Eureca-mennesker. Uansett om man kjører ut varer eller sitter i sjefsstolen,” presiserer Torkel. ”Alle er like viktige og gjør en uvurderlig jobb. Eureca-mennesker setter kunden først og jobber i team, og vi løser ting kjapt når det kommer utfordringer.”

I et lite selskap må alle ansatte utfører mange forskjellige oppgaver for å få bedriften til å fungere. Eureca engros er intet unntak.

”Sjefen rydder like mye i kontorfellesskapet som en hvilken som helst annen. Alle svarer på henvendelser og åpner døren. Ja, man tar i et tak der det trengs,” sier Torkel.

”Vi er jo ikke opptatt av titler og hierarki i Eureca, og vi håper det smitter over på hvordan vi oppfattes utad. Hos oss er det flat struktur. Her er vi tilgjengelige, imøtekommende og likandes mennesker, alle sammen.”