Langt samarbeid: Eurecas salgsleder, Christopher Haakanes ved siden av daglig leder Anne på Landet, Anne Gravingen.

Blant Eurecas Eldste Kunder

Duoen bak Anne på Landet startet en food truck i 2014, og driver i dag noen av de mest gjenkjennelige serveringsstedene i byen. Alle varene får de levert av Eureca.

Historien til Anne på Landet begynte da reklameparet Anne og Bendik bak byrået Kitchen (som ikke hadde noe med mat å gjøre!) gikk for å åpne en food truck ved siden av jobben.

Valget falt på en gammel fransk H-van som tidligere ble brukt som skolebuss og som i 2015 ble en av de første lovlige food truckene i Norge. Samme år åpnet de cafeen nede på stranden i Hvervenbukta og siden den gang har det gått slag i slag.

– Vi er glade i gamle, verneverdige hus, også er vi glade i å pusse opp og fant vel ut at vi syntes det er enda artigere enn å drive food truck, forteller Anne Gravingen, som driver alle stedene sammen med mannen sin Bendik Romstad.

Vanen er imidlertid ikke helt borte: i dag fungerer den som en ekstra kasse på hjørnesteincafeen i Frognerparken, mens den i fjor blant annet ble brukt som sommerrestaurant i Dronningparken bak Slottet. 

Den gamle H-vanen er med fortsatt.

– Jeg har hørt folk kalle stedene våre som en markastue midt i byen, og den ideen liker jeg godt. Det skal være en møteplass hvor all maten du får servert er laget helt fra bunnen av – det er viktig, fortsetter Anne.

Utover cafeene i Frognerparken og Hvervenbukta, startet Anne og Bendik i 2019 Hønse-Lovisas hus på Sagene langs Akerselva. I likhet med deres andre cafeer befinner den seg i et fredet trehus og holder åpent hver eneste dag i året.

Strekker seg langt for Anne

Samarbeidet mellom Eureca og Anne på Landet går hele veien tilbake til april 2018 da de to selskapene var relativt ferske i bransjen. Det har vist seg å være en god match for begge parter.  

– Det er noen ganske kronglete veier man skal kjøre på når vi leverer til stedene til Anne og Bendik, noe som egentlig er en god måte for Eureca å vise at vi er smidige. Vi strekker oss langt for kunder som Anne og Bendik og det er få som trumfer gjennom så mange ting som dem, forteller Salgsleder i Eureca, Christopher Haakanes.

– Vi trengte en smooth leverandør som har litt mer fleksible løsninger enn de største aktørene, i tillegg kan Eureca levere i mindre pakninger. For oss er det helt perfekt, sier Anne.

På solfylte dager er det ofte så mange besøkende kunder at det blir vanskelig å se den andre siden av cafeen gjennom folkemengden. I de tilfellene har det vært godt å kunne bruke Eureca sine ekspressleveranser hvor de kan komme med varer opptil to ganger daglig.

             

Knirkefritt samarbeid

For Eureca er Anne på Landet en kjær kunde, og som en av deres eldste kunder fortsetter samarbeidet godt, selv når man møter på utfordringer.

– Det jeg syntes Eureca er skikkelig gode på er hvordan de takler ting når noe går galt. De er flinke til å gjøre opp for seg og ordne opp. Jeg tror det er en av grunnene til at vi fortsatt bruker dem som hovedleverandør. Jeg vil si at samarbeidet vårt er ganske knirkefritt, avslutter Anne.