Leverandør for spisestedene som trenger det lille ekstra

Sammen med kona Thanh Nha Nguyen, har Ngan Thuc Phan drevet Wyllerstua i 4 år. Den asiatiskpregede varmestuen ligger nederst i Wyllerløypa i Oslo Vinterpark.

Når vinteren legger seg over Oslo, våkner Oslo Vinterpark til live igjen. Løypene preppes, heisene startes, og de ulike spisestedene gjør seg klare for den store folkemengden som skal ha mat innimellom slagene i bakken. Nederst i Wyllerløypa finner du en av disse kaféene – Wyllerstua.

De siste to årene har Eureca engros levert varer til den hyggelige varmestuen drevet av Ngan «Tony» Thuc Phan (38). Phan har vært eier av Wyllerstua i 4 år, men kaféen har eksistert i lang tid.

-Jeg startet jo på toppen av bakken. Vi hadde en liten kiosk oppe ved Tryvannssenteret. Når vi så fikk tilbud om å drive Wyllerstua takket vi ja. Vi startet i det små med kaffe, bakevarer og sandwicher. Nå er vi ni stykker som jobber her, og vi har en full meny med flere varmretter og andre tilbud, sier Phan.

Bakevarer har Wyllerstua fortsatt mye av, i tillegg til varmretter som er gode å ha når man trenger en pause fra bakkekjøringen.

Varmestue med vietnamesisk særpreg

Phan er opprinnelig fra Vietnam. Han kom til Norge i 1989 som 8 år gammel, og hans vietnamesiske bakgrunn har satt sitt spor på Wyllerstua.

-Wyllerstua er en varmestue med et lite asiatisk preg. Vi har vietnamesiske retter som Banh Mi, en form for en baugette, og diverse asiatiske supper. Det er det som gjør at vi skiller oss ut fra liknende restauranter. Også skal det også nevnes at vi har veldig gode vafler. Ungene sier vi har verdens beste vafler her. De er store og fine, sier Phan mens han ler.

Wyllerstua gjøres klar til åpning før ivrige bakkekjørere invaderer varmestuen.

Når det er høysesong er det en hektisk hverdag som venter Wyllerstua. Spesielt i helgene er det stappfullt i varmestuen, både innendørs og utendørs. Køene er lange, og det er fullt kjør fra åpning til stengetid. Samtidig er det jo det som gjør det gøy, forteller Phan.

Man kan si at det å være eier av Wyllerstua ligger i blodet til Phan. Hele familien har nemlig alltid jobbet med drift av kiosk og kafé. Derfor var det nok aldri noen tvil om at det var drift av kafé Phan skulle ende opp med å gjøre, men selv om Phan er den fødte eier trenger man hjelp. Det er her Eureca kommer inn i bildet.

Eureca leveranse på Wyllerstua

Samarbeid med Eureca Engros

På grunn av det store trykket under sesongen forsvinner varene fort, og derfor er Phan avhengig av hyppig leveranse av nye forsyninger. Tre leveranser pleier å holde, men innimellom er flere leveranser nødvendig.

- Jeg kom over Eureca gjennom en fra KonsumGruppen. Han fortalte at det var lillebroren til ASKO, så jeg tok kontakt med Eureca, og når jeg fikk høre at de leverer fem ganger i uken var det ikke snakk om noe annet, sier Phan.

Den siste «finishen» blir gjort før Wyllerstua åpner dørene.

Phan forteller videre at med tidligere leverandører var leveringen av varer til tider et styr. Wyllerstua er ikke akkurat den mest sentrale kafèn, og ikke alle leverandører vil levere varer så langt. Leverandører som Phan brukte tidligere leverte varene enten på bussholdeplassen ved Wyllerløypa eller utenfor døren. Det var her Eureca skilte seg ut fra andre i Phans øyne.

-Eureca bygde faktisk en slede til oss her på Wyllerstua slik at det var lettere å få varene inn hit. For de putter faktisk varene helt inn der de skal på lageret. Det er service, sier Phan med et smil.