Veien til NM

Få ett innblikk i veien til NM med Daniel og Robert.

Sammen med Daniel Rosvold og Robert Elias Rydland teller vi ned dagene til NM i kokkekunst, og i dag er det nøyaktig seks uker igjen til den store dagen. De to NM-aktuelle kokkene tar årets sommerferie på kjøkkenet hos Gamle Raadhus Restaurant på hjørnet av Nedre Slottsgate. Lange dager tilbringes her for å perfeksjonere smak og komposisjon på tallerkenen, og man kan tydelig se at gutta legger sjela i å lage mat. Både forrett, hovedrett og dessert ser ut som tre kunstverk.

De kan avsløre at deres tema i NM-menyen er norske råvarer, gode smakskombinasjoner, overraskelser, detaljert og morderne. Kokkene jobber iherdig for å perfeksjonere hver en minste detalj. Råvarene de har fått å jobbe med er blant annet taskekrabbe og piggvar til forrett, urfe til hovedrett, og gresskar, sjokolade og seterrømme til dessert. Daniel og Robert har tidligere vært hos oss på Ryen og hentet ut varene sammen med ekstra tilbehør de har valgt selv. Gutta sier de hadde mange gode idéer til smakskombinasjoner, og varene de endte på er nøye plukket ut til de andre smakene for å nå det perfekte resultatet.

Under konkurransen har de fem timer frem til forretten skal serveres, deretter 30 minutter til hovedrett og nye 30 minutter til dessert.