The Cupcake and Pie Co

«Vi selger ikke bare cupcakes, paier og donuts – vi selger håndverk»

For omtrent 2 år siden åpnet det en hyggelig liten bakverksbutikk på Mathallen. Det som tidligere het Hello Good Pie og Cupcakes Oslo hadde slått seg sammen, og resultatet var The Cupcake and Pie Co. – den eneste og fremste bakverksbutikken i Norge av sin type. Bak disken finner du to bakehjerter, og deres ønske om å redefinere nordmenns forhold til paier og cupcakes var inspirasjonen bak The Cupcake and Pie Co.

«Vi ville introdusere Norge for autentiske paier og cupcakes, laget fra bunnen av, og med gode råvarer,» forteller Pierre Xavier Chinniah, medeier av The Cupcake and Pie Co.

Fra kjemiker og IT-konsulent til et liv fylt med autentisk mat

Chinniah er opprinnelig fra Canada. Mye av oppveksten ble tilbrakt på kjøkkenet med sin franske mor, og det var der hans interesse for mat startet. Likevel valgte han å gå i sin fars fotspor, og studerte kjemi og fysikk.

«Det å bli kjemiker var min måte å vise faren min at jeg var takknemlig for alt det han har gitt meg når jeg vokste opp, men det var mat jeg brant for. Derfor var planen alltid å velge for meg selv etter studiet. Jeg fullførte studiet, og flyttet deretter til Paris for å bli konditor, og læringskurven var bratt,» forteller Chinniah. «Jeg fikk erfaring fra en rekke anerkjente restauranter, så når jeg til slutt endte opp i Norge hadde jeg mye matkunnskap jeg ville dele og vise.»

Chinniah ble deleier av Hello Good Pie i 2013. Nordmenns forhold til pai var veldig begrenset, og det ville han gjøre noe med. Da Hello Good Pie senere ble kjøpt opp var det et nytt konsept som skulle lanseres, og denne gangen med Inger Marie Nordgård som deleier.

Nordgård jobbet tidligere som IT-konsulent, men baking var alltid en stor lidenskap. Hun begynte å lage cupcakes hjemme, og som et prosjekt ved siden av hennes jobb startet hun å
selge sine bakverk. Det startet som et helgeprosjekt, men etter hvert som kundebasen økte fant hun ut av at det var dette hun ville gjøre. Med ett var Cupcakes Oslo en realitet.

Nordgård hadde hørt om Hello Good Pie, og de fantastiske paiene som ble laget der. Når muligheten for oppkjøp kom måtte hun slå til. Det ble starten på et godt partnerskap mellom Nordgård og Chinniah – The Cupcake and Pie Co. ble etablert.

                                   

Cupcakesene som The Cupcake and Pie Co. smaker fantastisk, i tillegg til å være en fryd for øyet.

Ferske bakevarer laget fra bunnen av

I dag tilbyr The Cupcake and Pie Co. fantastiske cupcakes, paier av alle typer, skikkelige donuts og ferske sandwicher. Den flotte disken er en fryd for øyet, og alt smaker like godt som det ser ut.

«Vi har to regler når det kommer til maten vi lager, og det er at alt skal lages fra bunnen av, og alt skal være dagsferskt. I tillegg er alle smakene basert på gode norske råvarer,» forteller Chinniah. «Vi vil jo at kundene skal komme inn i vår butikk og få en ‘wow’-opplevelse, og derfor må vi levere av ypperste klasse. Med gode råvarer slår du ikke feil.»

Det er med råvarene vi i Eureca engros hjelper til. The Cupcake and Pie Co. trengte en fleksibel aktør som kunne levere akkurat den mengden av varer som trengtes.

«Alternativet ville vært å handle varer selv, siden det ikke hadde gått an å benytte seg av de store aktørene. Vi er veldig fornøyde med Eureca og deres fleksibilitet når det kommer til både mengde på varer og leveringstidspunkt,» forteller Nordgård. «Vi ville ha en aktør som kunne levere varer på det nivået vi lager mat, og det synes vi Eureca gjør,» legger Chinniah til.

                                     

Sandwich-tilbudet startet i år, og alt er laget fra bunnen av.

I disken deres finner du mange forskjellige varianter av paier, cupcakes, donuts og sandwicher, for The Cupcake and Pie Co har som mål om å dekke alle sine kunders behov. Likevel er det noen varianter som er klare favoritter blant kundene.

«Sitronmarengs-paien er det veldig mange som liker,» sier Nordgård. «Red velvet cupcakes og Boston cream donuts er det også flere som har lagt merke til,» fortsetter Chinniah.


                                     

Sitronmarengs-paien er en utpekt favoritt blant kundene. 

En annerledes hverdag preget av korona

Slik som mange andre måtte Nordgård og Chinniah midlertidig stenge bakverksbutikken en liten periode på grunn av Covid-19. De har nå åpnet igjen, men de daglige rutinene er sterkt preget av den nye hverdagen og hensynene man må ta.

«Da alvoret av korona først traff Norge måtte vi stenge. Vi kunne ikke ha åpen butikk med god samvittighet,» sier Chinniah. «I påsken åpnet vi gradvis igjen, med muligheter for
nettbestilling, og etter påsken var vi så smått i drift, men selvfølgelig følger vi de restriksjonene vi har fått. Samtidig er kundene våre flinke til å ta hensyn.»

                                    

Nordgård og Chinniah er glade for at de nå kan holde åpent, og servere deres bakverk til de besøkende.

Noe av gleden ved å gjenåpne var å se kundene igjen. Chinniah forteller at The Cupcake and Pie Co. har veldig lojale kunder, og deres gode tilbakemeldinger er noe som blir satt veldig pris på.

«Når vi startet med donuts var det en kunde av oss som var så glad for at det endelig fantes autentiske donuts, og det er nettopp det vi vil gi våre kunder – autentisk mat. Vi skal fortsette å lage mat av høyeste kvalitet, og vise nordmenn hvordan ekte håndverk smaker,» sier Chinniah.