MISS GIN GARDEN

På et småbruk i Sundbyfoss produserer ekteparet Gin og Alexander hjemmelagede, vietnamesiske produkter av høy kvalitet. Siden starten har formålet med bedriften vært klokkeklar: å spre gleden ved den vietnamesiske matkulten til det norske folk. Tydeligvis har nordmenn rettet smaksløkene mot Vietnam da omsetningen allerede har doblet seg siden oppstarten i fjor.

-I 2018 kjøpte jeg og min kone gården i Sundbyfoss, men det tok litt tid med byggetillatelser og godkjenning fra mattilsynet før vi endelig kunne starte produksjonen i januar 2020. Dette var 2 måneder før pandemien og Norge stengte ned, så vi har jo hatt en litt tøff start, sier Alexander Ngo.

Etter Norge stengte ned kom de kjapt i kontakt med NorgesGruppen, og de fører nå Miss Gin Garden-produkter i over 50 meny butikker; som tofu, bao-boller og vårruller.

-Det var en bra start for oss, tross nedstengningen. Vi skulle jo levere til storkjøkken-kunder, men de forsvant under Corona. Nå ser vi en stor etterspørsel, spesielt i kantine-segmentet, og det er veldig hyggelig. Det er mange nye aktører som har fått opp øyene for våre produkter nå, så det ser ut til at vi dobler omsetningen også for neste år, sier Alexander.

Spesielt tofuen har Miss Gin Garden fått mye skryt for, og det er forståelig. Tofuen som har dominert på det norske markedet har tradisjonelt vært importert fra Taiwan- og Singapore-området, men med container-krisen som nå rår, så tar det ekstremt lang tid før tofuen ankommer Norge; og da er den jo ikke lenger like fersk.

Fersk tofu fra Miss Gin Garden; et hakk over de andre.

-Den gode smaken forsvinner fra tofuen etter 1-2 måneder i pakningen. Vi produserer tofu på gården og leverer ut til ASKO og Eureca 2 ganger i uken, så da er jo vår tofu ekstremt mye ferskere enn de som kommer langveisfra. Det er ingen som bestiller vår tofu i store kvanta og shipper den halvveis rundt kloden, så det gir jo oss en fordel med tanke på både holdbarhet og kvalitet, sier Alexander.

Vårrullene til Gin og Alexander er også meget populære. Nå som vegetar-bølgen slår over landet så er det et voksende marked for kvalitetsvarer med kjøttfrie alternativ.

-Vårruller fylles jo stort sett med grønnsaker. Men vårrullene vi produserer fyller vi i tillegg med hjemmelaget tofu; dette gir dem et høyere protein-innhold og fylde, og i tillegg hever den smaken. Det har tydeligvis kundene lagt merke til, sier Alexander. 

Populære vårruller  

-Vår misjon er å spre den vietnamesiske matkulturen i Norge og å gjøre den mer attraktiv. I utlandet er vietnamesisk mat veldig i vinden for tiden, men Norge henger litt etter. Primært her til lands har det jo vært det kinesiske, indiske og det thailandske kjøkkenet som har dominert når det gjelder mat fra Asia. Folk har hatt kjennskap til det vietnamesiske kjøkken, men det har ikke vært så tilgjengelig tidligere. Vårt mantra er å vekke nordmenns interesse for mat fra Vietnam, sier Alexander engasjert.

Alexander og Gin driver også de populære vietnamesiske streetfood-restaurantene Miss Gin avd. Grünerløkka og avd. Bislett. Så ønsker du å prøve hipp, autentisk og hjemmelaget mat fra Vietnam er Miss Gin ”the place to go!”

Kan leveres fra 29. april

Tofu Fersk

Norsk 300g Miss Gin Garden

Tofu Fersk Norsk 300g Miss Gin Garden

kr 112,20 pr. kilo

kr 33,66 pr. f-pak

kr 201,96 6pk
Kan leveres fra 29. april

Tofu Stekt

m/Sitrongress&chili 180g Miss Gin

Tofu Stekt m/Sitrongress&chili 180g Miss

kr 248,28 pr. kilo

kr 44,69 pr. f-pak

kr 268,14 6pk
Kan leveres fra 29. april

Tofu Stekt

180g Miss Gin Garden

Tofu Stekt 180g Miss Gin Garden

kr 194,50 pr. kilo

kr 35,01 pr. f-pak

kr 210,06 6pk