Kokkeløren

”Kongen av matkassene”

Siden 2015 har Kokkeløren kunnet tilby gourmet-mat til folket og gitt en hver gourmand muligheten til å bli stjerna på kjøkkenet. De hadde en klar visjon om å gjøre normenns matlagning litt enklere og bedre når de i april 2015 solgte den aller første matkassen. Og helt siden oppstarten, takket være deres fokus på kvalitet og lokale råvarer, har Kokkeløren sittet øverst på den voksende matkasse-tronen.

Suksess i Bygdøy Alle´

Matkasse-eventyret hadde sin spede begynnelse i en butikk i Bygdøy Alle´. Det som skilte Kokkeløren fra en tradisjonell matkasse var at kundene kom til butikken og pakket matkassen selv. Dette var helt nytt i Norge og konseptet ble raskt en suksess på Oslo vest.

”Konseptet ble veldig godt mottatt. Men vi skjønte etter hvert at folk helst ville ha produktet ferdig pakket og levert hjem,” sier daglig leder Rikke Mørck Os. ”Derfor la vi ned butikken i 2017, flyttet våre produksjonslokaler til Persbråten og endret konseptet til å bli en ren leveringsmatkasse”.

Kvaliteten i fokus

Rikke er en matelskende jurist som tidligere drev restaurant Bolivar på Majorstuen. Sammen med kjøkkensjefen, Tore Andre´ Heldal, har Rikke vært med fra starten og bygget opp Kokkeløren sten for sten.

”Vårt mål har alltid vært å skape matopplevelser for kundene. Vi vil vokse gradvis for å beholde den høye kvaliteten hele veien, blant annet ved å fortsette og bruke små, lokale produsenter”, forklarer Rikke. ” Vi har aldri hatt fokus på å bygge et størst mulig selskap på kortest mulig tid. For oss handler det om å levere et kvalitetsprodukt i alle ledd, og det tar den tiden det tar”.

Lokale råvarer

Kokkeløren er matkassen med lokale råvarer. De har gjort et grundig arbeid med å kartlegge de beste produsentene som kan levere et konstant og høyt kvalitetsmessig nivå.

”Vi bruker gjennomgående kun norsk ost og spekemat i våre måltider. Det samme gjelder for kjøtt og fisk”, sier kjøkkensjef Tore Andre´ Heldal. ”Og selvsagt norske grønnsaker i sesong.”

image9t96r.png

Prima, norske råvarer hever måltidene fra Kokkeløren.

Tore Andre´ har vært helt avgjørende for Kokkelørens suksess; han utvikler de ulike middagsrettene, og er også mannen bak deres fantastiske marinader, majoneser, krydderblandinger, sauser og buljonger. Kjøkkensjefen har jobbet på noen av Oslos mest kjente restauranter, blant annet Ekebergrestauranten og Restaurant Eik. Og før han ble en del av Kokkeløren-teamet, så var han kjøkkensjef på Operaen.

”Vi merker at oppfatningen rundt norske råvarer har forandret seg totalt siden oppstarten i 2015. Folk rynket litt på nesen da de kom inn i butikken og fikk høre at vi for eksempel bare hadde norske oster,” forteller Tore Andre´. ”Nå er jo det blitt noe folk synes er veldig spennende, og de betaler gjerne litt ekstra for det”.

”Det har tatt tid å bygge opp, men det er noe vi har stått for hele tiden,” skyter Rikke inn. ”Vi er stolte av norske råvarer, og det er også mye av det som gjør rettene våre unike. Internasjonale retter, med lokale råvarer!

Daglig leder Rikke Mørck Os og kjøkkensjef Tore Andre´ Heldal

Variasjon og smaksopplevelser

”Vi er veldig opptatt av å gi kundene våre nye og spennende smaksopplevelser. Vi henter inspirasjon fra hele verden, og det er alltid 3 nye retter i matkassen vår hver uke”, sier Tore Andre´. ”Vi har ofte noe utenom det vanlige, som kundene kanskje aldri hadde kastet seg ut i på egenhånd.”

”Vi er opptatt av å gi folk drahjelpen til å lage et skikkelig bra måltid, spesielt i en stressende hverdag,” sier Rikke. ”Rettene våre kan alle få til, og vi brenner for at alle skal være en stjerne på kjøkkenet.”

Kokkeløren gjør deg til stjerne på kjøkkenet.

Etterspørsel i Coronaens tid

Etter å ha hatt en kvalitetssikret vekst frem til 2019, så var fundamentet på plass til å takle den eksplosive etterspørselen som kom i kjølvannet av Covid.

”Siden mars 2020 har vi tredoblet omsetningen. Nå er det 10.000 middagsmåltider som går ut hver uke,” sier kjøkkensjefen. ”Vi er 12 stykker som står for den daglige driften, og det kan bli hektisk til tider. Derfor er det godt at alle på teamet er så dedikerte og flinke, og alle hjelper til der det trengs. Vi må spesielt trekke frem kokkene Julie Heimdal, Steinar Stillingen og Jurijs Nikitenko, og fantastiske Emelie Persson; som håndterer alt fra kundebehandling, salg og logistikk. One team, one machine, kan du si!”

”Vi elsker det vi holder på med, og vi elsker å spre matglede. Vi er jo mat-entusiaster hele gjengen.”, smiler Rikke. ”Og når vi får så fantastisk respons fra kundene våre, så er det utrolig givende. Det gir oss troen på å utvikle konseptet vårt videre, blant annet med spesiallagde kasser for spesielle anledninger. Vi ønsker også å utvide Kokkeløren til større deler av landet. Allerede i dag leverer vi i Bergensområdet, og Vestfold er et nytt område vi ser på i nærmeste fremtid.”

Testvinner med spennende retter.

Best i matkasseklassen

Kokkelørens argusøyne på kvalitet har høstet frukter. Beviset er topp-plassering i alle testene de har deltatt i, senest i mars 2020 da de vant ”TV2-hjelper deg” sin matkassetest.

Det har etter hvert blitt mange matkasse-aktører der ute, men tydeligvis har testresultatene gang på gang bevist at Kokkeløren strekker seg litt lenger for å gi matglade normenn ekstra spennende ting å tygge på.