GREVESTUA CATERING OG PARTYFIX

En flerbent serverings-suksess

Tilfeldigheter gjorde at Ingelin Hjelm byttet ut legemidler med kjøkkenkniv. Etter 11 år har lidenskapen til mat og sosialt samvær skapt et serverings-konsept som stadig får nye fans og nye lokasjons-ben å stå på. Med god, velsmakende mat og unike, skreddersydde opplevelser går Grevestua lyse serverings-tider i møte.

Fra medisin til mat

Ingelin Hjelm har alltid likt å lage mat til venner og kjente, men trengte etter hvert større plass for å lage mat til den stadig voksende flokken som samlet seg rundt matbordet. Dette var spiren som til slutt fikk henne til å bytte ut legemiddelindustrien med serveringsbransjen.

-Jeg gikk fra medisinsk utdannelse til matservering og partyfiksing litt ved en tilfeldighet. Jeg har alltid likt å lage mat til venner og kjente, for å samle folk til et sosialt og hyggelig lag, og til kunder for å ha gode samtaler rundt bordet i forbindelse med salg. Etter hvert ble det litt for trangt til å lage mat hjemme, så derfor spurte jeg Oppegård Golfklubb om å få låne kjøkkenet deres vinter 2013. Etter dette spurte de om jeg var interessert i å overta kafeen, og jeg hoppet i det og var i drift fra 2014. Dette er en skikkelig solskinnshistorie, spesielt når vi har vind i seilene og det går så bra at vi ekspanderer som vi gjør, sier eier Ingelin Hjelm.

Grevestua-kapteiner med vind i seilene; Daglig leder Martina Lien og eier Ingelin Holm.

 -Jeg startet dette selskapet i 2014, med Oppegård golfkafe´, så gikk vi videre og tok det samme konseptet til Grønmo Golfklubb. Nå har vi i tillegg en tredje lokasjon; etter vi tok over Odd Fellows gamle selskapslokaler i Ski. På alle stedene tilbyr vi selskaper, partyfiksing og catering til fornøyde gjester, sier Ingelin.

-På golfklubbene har vi også kafe´-drift på dagtid, i tillegg til vårt selskaps-konsept. Vi gjør alt fra normal catering til et hyggelig vennelag, bryllup, kick-off, minnesamvær eller en familiefeiring; små, intime middager for 5 personer opp til store begivenheter med 150 gjester til stede. Alle typer sammenkomster, det er ingen begrensninger egentlig, legger daglig leder Martina Lien til.

Internasjonalt konsept

Grevestua har også trukket konseptet sitt utenfor sine tre søster-lokasjoner, både i Norge og ut i den store serverings-verden.

-Vi disponerer i tillegg et hus i Spania hvor vi har utvidet golfsesongen med et all inclusive- konsept for våre gjester. Der arrangerer vi også selskapeligheter og bryllup. Dette fikk en litt røff oppstart da vi begynte i 2019, så koronaen ga oss en ganske stor utfordring, men nå er det fullbooket i lang tid med arrangementer. Noe som har vært en stor suksess der nede er noe vi kaller en vertinne-tjeneste, som vi også har i Frankrike og på noen hytter her hjemme i Norge; vi tar med oss rubb og stubb av mat, vin og kokkeleringsutstyr, står for frokost, lunsj og middag, og serverer kunden der de ønsker å være. Nå skal vi straks arrangere en kick-off for et forsikringsselskap, som skal opp på en forblåst hytte «in the middle of nowhere», og da sørger vi for at de ankommer til dekket bord. Vi drar uansett hvor det måtte være, og det er et kult konsept, smiler Martina stolt.

Grevestua «international»; et konsept for golf-entusiaster som vil ha det lille ekstra, ved å utvide sesongen i utlandet. Her representert ved Grevestuas lokasjon i Spania.

Underholdnings-gull i ermet

-Vi står også for underholdning til selskapelighetene, hvis kunden ønsker dette. Vi har opparbeidet oss en «pool» med kvalitets-artister som alltid leverer gode opplevelser. For ikke lenge siden hadde vi en storband-konsert som ble mottatt med stormende jubel, og vi har også diverse band, trubadurer og DJer til enhver anledning. Det er aldri noe som er låst, hverken på menyen eller på underholdningssiden, alt skal skreddersys sammen med kunden for å gjøre det så unikt som mulig. Vi gjør det kunden vil, og gir dem valgmuligheter som de kan plukke fra; dette har vært en suksess-faktor for oss. Som vi skriver på nettsiden vår; vi er totalleverandør av selskapeligheter. Dette er noe vi kan stå inne for 100%, og det kan kundene våre underskrive på også. Vi holder det vi lover, og gir alle det lille ekstra, sier Ingelin.

Klassikere, bestselgere og signatur-konsept

-Meny-messig lager vi alle varianter av mat, her er det kunden som velger hva ganen måtte ønske. Der kunden har litt mer krevende ønsker, så finner vi kokker som utfører oppgaven på den mest tilfredsstillende måten. Vi sørger alltid for at det er perfekt. Vi har ingen låste menyer, men har noen faste favoritter som er sikre vinnere, blant annet en tapasmeny som er veldig populær. De siste årene har vi også ofte fått bestilling på vårt eget mat-signatur-konsept; «Bugne-bord». Dette er både overkommelig prismessig og noe alle liker.

Slike konsepter har gjort at vi har overlevd pandemien tidligere, og stigende priser ellers i samfunnet den siste tiden. Vi tilpasser oss og skreddersyr alt for kunden, det tror jeg har holdt oss flytende, men også gjort det «liv laga» å stadig utvide driften til flere lokasjoner, sier Lien. 

På Golfkafeene, i Oppegård og på Grønmo, er det servering til folk som har tatt en runde på golfbanen. Da er det for eksempel grillaften og rekeaften etter de er ferdig med golfingen, i tillegg til vanlig kafe´-drift. Goldkafeene holder åpent hver dag fra kl.10 til kl. 17, fra mai til oktober, og her serveres det sunn og god mat laget fra bunn; alt fra focaccia, pasta og wraps, til salater, omeletter og klassiske smørbrød.  

Golf-mat; rekesmørbrød er alltid en klassiker å innta mellom slagene.

Bestselgeren vår er New York-style brisket-sandwich, i tillegg til omeletter og pasta. Disse er gjengangere for sultne golfere. Vi har prøvd å unngå den klassiske hamburger-tallerkenen, for å ha fokus på sunn og god mat, men etterspørselen etter dette har vært så stor at vi nå må bite i gresset og sette retten på menyen, forteller Ingelin.

New York-style brisket sandwich, en evig bestselger bestående av langtidsstekt brisket av stor-fe, New York-style krydderblanding, syrlig kål, hjemmelaget dressing, ridder-ost, sylteagurk og rugbrød.

Skreddersydde kvelds-arrangementer

Golfkafé-Konseptet er likt på begge stedene, men i Oppegård disponerer Grevestua i tillegg et lokale som er velegnet til kveldsarrangementer. Dette konseptet har de også overført til sin søsterlokasjon i Odd Fellows gamle lokaler i Ski.

-Lokalene blir pyntet etter ønsket tema. Vi har akkurat arrangert et «thai-lag», og da pyntet vi med lanterner flydd inn fra Bankok. Underholdning, musikk og mat er selvsagt i samme stil, for å gjøre hele thai-opplevelsen gjennomført, sier Lien entusiastisk.

Passion og arbeidserfaring

-Vi har «passion», fordi vi liker det og ikke fordi vi må, og det er vel litt av nøkkelen til at kundene velger oss igjen. Nå har vi en lærling som har blitt smittet med samme «passion»,

 vi vil jo være en bedrift som ivaretar menneskene vi har i staben. Vi tar også inn hjelp fra spesielt tilrettelagte linjer på videregående skoler, så elevene får prøvd seg i arbeidslivet. Vi ønsker å være med på å utvikle mennesker, enten det er unge og flinke folk som ikke har hatt jobb før, men også de som faller litt utenfor, så vi er litt stolte av det vi gjør, sier Ingelin.

Kortreist og dyrevelferd i fokus

-Vi er veldig opptatt av dyrevelferd, blant annet er det noen kyllingmerker vi konsekvent nekter å kjøpe da disse ikke behandler dyrene på en måte vi ser på som human. Dyrene skal ha hatt et godt liv, det er viktig for oss før de kommer inn dørene hos oss. Vi kjøper også egg fra lokale klekkerier; blant annet fra en gård i Langhus, som ligger rett borti gaten for oss. Vi har i tillegg god kontakt med Reko-ringen; vi tar inn en del ting de ikke får solgt, så dette bidrar jo også til å redusere matsvinnet i samfunnet. Noe er jo selvsagt avhengig av pris med tanke på hva kundene ønsker seg, men overordnet er dyrevelferden. Dyr skal ikke lide før de skal være en del av en middagsservering, det hadde gitt oss en bismak i driften vi ikke hadde stått inne for!

-Det benyttes også råvarer ut ifra sesong, vi plukker blant annet veldig mye selv, mens basisvarer bestiller vi fra Eureca. Det som er så fint er at hvis vi trenger noe som vi har bestemt sammen med våre leverandører, så er Eureca veldig flinke til å bestille inn nettopp de råvarene vi har behov for og lyst til å bruke.  Det kan for eksempel være importert Focaccia fra Italia, forteller Lien.

Samarbeidspartner for alle

-Vi ønsker å fremstå som en serveringsleverandør for alle, uansett økonomi. Vi er en samarbeidspartner som er opptatt av å skape den rette stemningen der mennesker møtes; enten det er kick-offs og firmafester, eller minnesamvær og familietilstelninger. Her kommer alle til et åpent hus med hjertevarme og en passion for å gjøre kvelden deres til en minneverdig opplevelse, sier en engasjert Ingelin hjelm.

Grevestua setter totaloppleven i fokus, og setter den rette stemningen for ditt arrangement.