Bamsrudlåven

Siden oppstarten i 2013 har familien Klufterud produsert unik og prisbelønnet is på Bamsrud gård. Bonderomantikk mellom Bamsrud og nabogården i Mysen førte til unnfangelsen av noen helt unike gårdsprodukter.

”Vi var eggprodusenter og nabogården hadde kyr, så vi spøkte litt med hva man kunne lage ut av egg og melk da bryllupet skulle stå”, forteller Jens Klufterud. ”Og da kom vi fram til en Gelato-inspirert is hvor eggeplomme og hel-melk er en viktig del av ingrediensene. For øvrig bruker vi også mindre sukker og ikke fløte, noe som gjør at isen vår er en god del magrere enn tradisjonell fløte-is”.

Den tilfeldige is-mester-familien , fv: Jens, Rune, Elin, Ida og Eva Klufterud.

Etter suksessen med italiensk-inspirert Gelato-is , bl.a den meget populære krokan-isen med egenprodusert krokan fra gården, så ønsket de å utvikle et produkt som kunne benytte resten av egget. Og nok en gang var det tilfeldighetene som rådet da Bamsrudlåven fikk tildelt spesialitet–merket fra Matmerk, som bare gis til de mest unike produktene av høyest kvalitet i Norge.

”Vi fikk tildelt spesialitet-merket på Dyre Gård i Rygge, en epleprodusent som også driver økologisk” sier Jens ivrig. ”Vi er begge opptatt av å bruke hele råvaren, og da de alltid har igjen eplemost med mye fruktkjøtt etter eplemostproduksjon, så tenkte vi at det kanskje kunne utvikles et produkt basert på rest fra begge gårdene”.

Eggehvite og epler ble opphavet til en helt unik is-sorbet med eplesmak. Bamsrudlåven fortsatte søken etter unike smaksopplevelser og kom i kontakt med en lokal bjørnebær-produsent i Råde. Og ikke lenge etter at produksjonen av Bjørnebærsorbet var i gang, så gikk isen helt til topps i Det Norske Måltid, som kårer de beste mat- og drikkeproduktene i Norge og er landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling.

De driver også tre særegne selskapslokaler på Bamsrud, Låven, Trevet og Gamlestua.  Alle lokalene har sin helt egne gårdssjarm hvor det serveres hjemmelaget mat, og tilhørende Høna bar gjør at en hver selskapsfugl har det som plommen i egget.

Her finner du produkter fra Bamsudlåven