Aas Gaard Golfpark, Eventyrlig beliggenhet med historisk sus

Aas Gaard ligger i vakre omgivelser i Hakadal, 2 mil nord for Oslo-grensen. Den gamle storgården har tidligere vært vertskap for celebriteter fra inn- og utland opp igjennom historien, men har siden 2005 vært kjent som en unik golfpark i et eventyrlig naturlandskap.

                           

Rik og spennende historie

Aas Gaards historie stammer helt tilbake til 1700-tallet. Her fantes en av landets største storfe-besetninger og NRF ( Norsk Rødt Fe ) er avlet frem på gården, i tillegg var  Aas-barnemelk, lagd i et fluefritt fjøs, kjent over hele Østlandet. Gården har også vært kjent for oppdrett av hester innen trav og galopp, og her ble det også drevet et stort gartneri-anlegg som produserte opp mot 350 000 nelliker i året.

Storgården ble sete for kunst, kultur og vitenskap, og en rekke særpregede personligheter var med på å skape det helt spesielle Young-Fearnley-miljøet; Et miljø med kongelige fra inn- og utland, vitenskapsmenn og berømtheter som Nansen og Amundsen, og av kunstnere som Munch, Wærenskjold, Sørensen og Kihle.

Dagens eier, Nils Thomas Fearnley, tok over Aas Gaard etter Thomas Fearnley i 2010, og er sjette generasjon etter Jørgen Young som kjøpte gården i 1860.

Drømmen om golf 

Golfanlegget ble påbegynt i 2001, og samme år ble også Hakadal golfklubb stiftet. I 2005 stod en 9-hullsbane ferdig, og i 2006 var en komplett 18-hulls bane klar til bruk. Banen er av høy kvalitet, og er spesielt kjent for gode greener år etter år.

”Dette er jo noe vi har drømt om i lang tid. Det var Nils Thomas og Cindy Fearnley som hadde ideen om å starte en golfpark, og takket være dem har vi fått oppfylt den drømmen her i Hakadal,” sier daglig leder Tor Oddvar Torve.

             

                                   Banen er kjent for sine gode greener i nydelige omgivelser

Årlige NM-konkurranser

Golfbanen er bygget etter USGA-standard, tilpasset skandinaviske forhold, og hvert år arrangeres det NM på forskjellige nivåer i Hakadal.

”I år skal vi arrangere NM i andre divisjon. Det er jo veldig stas å få de største profilene til golfparken vår i de forskjellige konkurransene vi arrangerer , men det er også viktig å ikke ha for mange turneringer,” sier Tor Oddvar. ”Vi har jo nesten 1500-medlemmer som trenger tilgang til banen. Det er jo i bunn og grunn de som betaler for å spille her, så det er jo klart at vi ikke kan ha turneringer hele tiden. Men uansett hvilket nivå man spiller på så gir vi alle den samme, gode servicen.”

Medlemmene først 

”Per dags dato har vi 1460 medlemmer. Vi har økt med nesten 400 medlemmer på 2 år, og det er jo veldig artig,” smiler Tor Oddvar.

”De fleste Medlemmene kommer fra Hakadal/Nittedal, men vi har også mange fra  Oslo, Skedsmo og Lunner. Folk kommer hit fra alle kanter, kan du si!”

”Vi skal legge til rette for folk som er medlemmer hos oss i tillegg til de som kommer innom og betaler for å spille en runde her. Det er det viktigste for oss; at medlemmene skal få god service, tilgang på banen og fasilitetene, god mat og drikke og kose seg utpå banen her i Hakadal. Det er absolutt nummer 1 i vår bok!”

Enestående beliggenhet

Aas Gård Golfpark ligger i enestående naturomgivelser. Den grenser opp mot Romeriksåsene, og banen har en optimal beliggenhet i dalen. Gode solforhold og vakre, skogkledde åser som bakteppe gjør golfrunden til en helt spesiell opplevelse.

”Golfbanen vår har flott beliggenhet og den er helt unik; dette er vel den eneste golfbanen i Norge man kan fylle drikkeflaska si fra bekken ved hull 5, hvor det kommer reint vann rett fra Romeriksåsene, og ta et kveldsbad ved hull 18. Eller morgenbad da, om du er tidlig på´n,” ler Tor Oddvar.

             

                                            Ved hull 18 kan man avslutte runden med et bad

 

Fasiliteter for en perfekt golf-opplevelse

Golfanlegget huser også 2 serveringssteder; kafeteriaen og pro-shopen, for å gjøre golf-opplevelsen perfekt.

”I kafeteriaen setter man seg gjerne ned og koser seg med en deilig lunsj eller en god middag før eller etter man har vært på banen,” forteller Tor Oddvar.

”I proshopen fyller man opp bagen sin med litt drikke eller sjokolade før man starter runden, eller så er det mest naturlige å stikke innom midt i spillet; siden proshopen ligger mellom hull 9 og 10.              

”Her selger vi selvsagt også alt av golf-utstyr og tilbehør. Proshopen ligger veldig godt plassert, så vi har alltid godt salg der og omsetter for mellom 7000-30.000 på hverdager, avhengig av været selvsagt. I helgene er tallene enda høyere, naturligvis.”

Restriksjoner under pandemien

”Tidligere hadde vi også en del utleie til bryllup og den slags. Men vi har sagt nei til sånt under Coronaen, for vi har vært nøye på at vi ikke skal bidra til å spre smitten med å åpne opp lokalene for store ansamlinger av folk,” sier Tor Oddvar. ”Hva som skjer i fremtiden har vi ikke noen plan på akkurat nå, men foreløpig takker vi nei til slike forespørsler av hensyn til smittevernet.”

”Vi har også 30 sponsor-partnere som er interessert i møterom, å lunsje og kanskje spille en runde golf. Vi prøver jo å legge til rette for dem med de gjeldende restriksjonene, så godt det lar seg gjøre.”

”Det er jo også litt synd å ikke kunne ha premie-utdelinger når det er over 100 stykker med i noen av turneringene. Det er alltid litt flott å få samlet folk og gjort stas på vinnerne når vi arrangerer slike ting her i golfparken vår,” sier Tor Oddvar. ”Men det kan vi dessverre bare ikke gjøre i denne perioden vi har vært og til dels fortsatt er inne i. Vi gleder oss til å være tilbake til normalen og å kunne arrangere store tilstelninger igjen, til glede for eliten, og ikke minst; medlemmene våre!”

             

                                                Fantastisk anlegg bygget etter USGA-standard