Skullerudstua

Populært og personlig ved porten til Østmarka

For 7 år siden fikk Skullerudstua nye ben å stå på da Hilde Bunæs og Francisco Barrera Apolinario tok over ansvaret for serveringsdriften i lokalene. Dette tohodede vertskapet har i løpet av disse årene forvandlet en ordinær markastue til et spennende serveringskonsept ved porten til Østmarka. Her arrangeres det skreddersydde eventer, alt fra firmasamlinger til bryllup og andre festlige lag, hvor alt er nøye planlagt ned til minste detalj. Denne personlige tvisten på event-opplevelsen har gjort Skullerudstua til en meget populær destinasjon, året rundt.

Porten til Østmarka

Skullerudstua er en klassisk markastue som ble oppført i 1981. Den ligger midt mellom byen og marka, ved porten til Østmarka. «Stua» er eid av bymiljøetaten, og skiforeningen har ansvaret for selve driften.

-Skullerudstua ligger faktisk veldig sentralt til og besøkes året rundt av skigåere, folk som er glade i marka, gamle barndomskompiser fra nærmiljøet og forskjellige grupper bl.a. fra Den Norske Turistforening. Det er veldig stor variasjon i kundene her, også i alder. Men det som er gjengs for våre besøkende er at de alle tar seg god tid, koser seg og er i godt humør, sier stuebestyrer Francisco Barrera Apolinario.

Stuebestyrer og matentusiast; Francisco Barrera Apolinario

-Beliggenheten gjør også at Skullerudstua er et egnet sted å ha lukkede arrangementer, i tillegg til den daglige driften. Bygget er på 1600 m2 og består av en kafe´ og tre store lokaler, hvor det største tar opptil 200 personer. «Stua» ligger kun 10 minutters gange fra Skullerud t-banestasjon, og det er også en gratis parkeringsplass med plass til 300 biler rett ved anlegget. Det er veldig enkelt å komme seg hit, sommer som vinter!

Mat med kjærlighet

-Vi får gode tilbakemeldinger, og vi stortrives med å utfordre oss selv på kjøkkenet; vi baker, har konditor og lager 3 retters middager. Alt lages fra bunn. Dette er virkelig et sted hvor det legges ned mye tid og kjærlighet i maten, sier Francisco.

Dette danner også grunnlaget for de opplevelsene de tilbyr kundene. Skullerudstua er en tradisjonell markastue med ekstra fokus på maten, enten du stikker innom når du er på tur i naturen på dagtid eller har leid den til et privat arrangement på kvelden. Den største delen av driften er utleie, som utgjør ca 70%, så «Stua» er et veldig populært sted for lukkede arrangementer av alle slag; kick-off, sommerfester, konferanser, private sammenkomster, jubileer, minnestunder og dåp.

-Vi gjør det aller meste her og tilpasser alt til hvert enkelt arrangement, både innhold og menyen. Til konferanser har vi kanskje en skreddersydd buffet, mens til en dåp komponerer vi en egen 3-retter. Vi gjør det vi kan for at hvert event blir så personlig som mulig, og i tett samarbeid med kundene, for å oppfylle ønskene deres. Alt for å skape det perfekte arrangementet for dem, forteller han.

Smakfullt for dagsbesøkende

Vaflene på Skullerudstua er alltid en vinner.

-Våre besøkende på dagtid har sine favoritter; viltgryten vår får vi alltid mye skryt for. Det samme gjelder bollene; de er ekstra gode, om jeg kan si det selv. Kakaoen vår går også unna; den lages med ekte ingredienser som kakao, sjokolade, melk, fløte, vanilje og sukker. Det er mange som liker den. Vaflene våre er selvsagt alltid en vinner for turfolket her også, sier Francisco.

-Vi tilbyr også pizza hver fredag, og det har vært en stor suksess. Vi har en egenkomponert pizza tilpasset Skullerudstua, og den digger små og store. Pizzaen er laget på en surdeig som er 5 år gammel, og den er en klassisk, italiensk tynn-pizza. I sommer hadde vi en variant med steinsopp og fenalår, som vi har kalt Markapizza, og den har masse spennende smaker. Den har vært superpopulær helt siden vi begynte med den rett etter korona-tiden. Denne har folk valfarter ens ærend for, og det har blitt en tradisjon å spise den for mange hver sommer. Soppen er selvsagt plukket i Østmarka utenfor her, så mer kortreist enn det blir det ikke. Folk tar gjerne også en Pannacotta-dessert samtidig, noe som også er en spesialitet på fredager hos oss.

Fredagsspesialiteter; Markapizza, med fenalår og steinsopp, og Pannacotta til dessert.

Positiv jungeltelegraf

Den beste markedsføringen er alltid en positiv jungeltelegraf. Dette gjelder også for «Stua», da kundene sprer budskapet til venner og kjente.

-Våre gjester gjør mye av markedsføringen for oss. De spiser god mat, nyter dagen i flott natur og får god service. Alle tilbakemeldingene er veldig gode etter arrangementene vi gjennomfører, og alle er meget fornøyde etter en opplevelse hos oss. Når kundene kommer hit står vi for alt ned til minste detalj, på en proff og personlig måte, Så de kan lene seg tilbake og bare nyte kvelden til fulle, sier han.

Uteområde for enhver sesong

-Inne i Skullerudstua har vi kapasitet helt opp til 250 personer til arrangementer, men i sommerhalvåret bruker vi også uteområdet, så da er kapasiteten enda større. Når det virkelig koker her så har vi flere selskaper på én kveld, rekorden er hele 4 stykk, så det var litt galskap. Men vi tar oss aldri vann over hodet; alle får den personlige og skreddersydde opplevelsen «Stua» er kjent for. Alt handler om å ha nok dyktig personale til å serve kundene på en skikkelig måte.

Skullerudstuas uteområder er populære, sommer som vinter.

-Vi har en tradisjon med julemarked også, hvor lokale kunstnere stiller med spennende varer, og vi har også underholdning som skaper julestemning. Hvert år blir det bedre og bedre, og flere legger turen innom oss for å få litt førjulsstemning i vinterlige omgivelser. Det var jo helt magisk i år med all snøen, så det er virkelig å anbefale og ta en tur innom oss da. Det flotte uteområdet har vi blitt mye flinkere til å ta i bruk etter vi var gjennom koronaen, hele året rundt. Vi pynter det ut ifra sesongen, og det setter besøkende veldig pris på, forteller Francisco.

-Verdt å nevne er også skiskolen som Skiforeningen arrangerer her for barn på østkanten i Oslo. Det er veldig givende. I år er det helt fullt, så det er superpopulært. Da stiller vi selvsagt opp så alle foreldre og barn kan få servering mens de koser seg og lærer å gå på ski. Det er snøproduksjon her hvert år, og derfor er dette et av de mest snøsikre stedene i Østmarka, så lenge det er kaldt nok er det alltid snø i området med flotte løyper. I tillegg har vi en akebakke rett utenfor markastua vår som er glitrende for store og små. Etter man er ferdig med aktivitetene kan man komme inn for noe godt, uansett sesong!

Alltid noe godt, uansett sesong; et lite utvalg av smakfulle supper laget helt fra bunn.